BiH i Crna Gora bez otvorenih pitanja

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Na poziv Ministarstva kapitalnih investicija Crne Gore, ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Edin Forto i njegov zamjenik Ognjen Janjić danas borave u službenoj posjeti Crnoj Gori.

Tokom sastanka sa ministrom kapitalnih investicija Ervinom Ibrahimovićem, kao prioritet je istaknuta izgradnja cestovne infrastrukture, prvenstveno mosta na Tari i pristupne ceste kao dio ceste koja povezuje Sarajevo, Podgoricu i Tiranu.

Teme sastanka bile su Jadransko-jonska autocesta i izgradnja pruge Nikšić – Čapljina koja će postati dio proširene TNT mreže, kao preduvjet za bolju privrednu saradnju dviju prijateljskih zemalja.

Također, razgovarano je i o pitanjima koja se odnose na cestovni prijevoz, zračni promet, prometnu infrastrukturu, saradnju u području informacionog društva i elektrotehničkih komunikacija.

Sagovornici su podsjetili na dobre susjedske odnose Bosne i Hercegovine i Crne Gore, bez otvorenih pitanja.

Galerije slika

JUNI 2023
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

SEKTORI

KATEGORIJE

Vijesti

 

Posljednje vijesti

Direktna linija Sarajevo - Prag i brza cesta Bihać - Sarajevo - Podgorica Direktna linija Sarajevo - Prag i brza cesta Bihać - Sarajevo - Podgorica
Jačanje saradnje BiH i Italije Jačanje saradnje BiH i Italije
Podrška Njemačke evropskom putu BiH Podrška Njemačke evropskom putu BiH
Zamjenik Janjić otvorio radionicu o reformi poštanskog sektora BiH Zamjenik Janjić otvorio radionicu o reformi poštanskog sektora BiH