Bilateralni sastanak ministara Mitrovića i Momirovića o zajedničkim prometnim i infrastrukturnim projektima

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović održao je u sklopu radne posjete Republici Albaniji bilateralni sastanak sa ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije Tomislavom Momirovićem o prometnim i infrastrukturnim projektima od važnosti za obje zemlje.

Primarna tema sastanka bila je izgradnja autoceste Sarajevo – Beograd – Sarajevo, jednog od najznačajnijih i najvrjednijih infrastrukturnih projekata u regionu. Ministar Mitrović je detaljnije informirao sagovornika o dinamici izgradnje autoceste od Rače prema Bijeljini i dalje prema Brčkom i Sarajevu, ali i o problemima oko definiranja trase u Distriktu te od Brčkog prema Sarajevu.

Sagovornici su razgovarali i o infrastrukturnoj povezanosti Bosne i Hercegovine i Srbije, izgradnji novog graničnog prijelaza na lokaciji Sremska Rača, rekonstrukciji (izgradnji) graničnog prijelaza na lokaciji Kotroman – Vardište i određivanju spojne tačke, kao i aktivnostima Ministarstva u vezi sa izgradnjom aerodroma u Trebinju.

Također, bilo je govora i o održavanju i rekonstrukciji mostova između BiH i Srbije, projektu „Hidrotehnički i bagerski radovi na uređenju kritičnog sektora za plovidbu – ušće Drine i Save“, mostu kod Bajine Bašte i što sigurnijem plovnom putu i čišćenju korita rijeke Save.

Ministri su bilateralne odnose dviju zemalja označili sve čvršćima i dogovorili sastanak radnih grupa koje rade na zajedničkim projektima kako bi se na vrijeme pripremio bilateralni sastanak delegacija Bosne i Hercegovine i Srbije u Sarajevu.

Galerije slika

AVGUST 2022
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

SEKTORI

KATEGORIJE

Vijesti

 

Posljednje vijesti

Ministar Mitrović obišao pripremne radove na izgradnji dionice autoceste Bijeljina – Rača Ministar Mitrović obišao pripremne radove na izgradnji dionice autoceste Bijeljina – Rača
Ozvaničen završetak izgradnje mosta na rijeci Savi kod Gradiške Ozvaničen završetak izgradnje mosta na rijeci Savi kod Gradiške
Ministar Mitrović imenovao Komisiju za provođenje istrage uzroka zrakoplovne nesreće kod Nišića Ministar Mitrović imenovao Komisiju za provođenje istrage uzroka zrakoplovne nesreće kod Nišića
Odluku o trasi kroz Brčko distrikt treba donijeti struka Odluku o trasi kroz Brčko distrikt treba donijeti struka