Министар Митровић отворио Трећи социјални форум о питањима у друмском транспорту

Пошаљи документе на е-маил

Е-маил пошиљаоца (*):
Е-маил примаоца (*):
Коментар:

Министар комуникација и транспорта Босне и Херцеговине Војин Митровић отворио је у Сарајеву 3. социјални форум „Рјешавање социјалних питања у друмском транспорту“ који организује Стални секретаријат Транспортне заједнице.

Министар Митровић је нагласио своје задовољство што је Форум организован управо у Босни и Херцеговини и изразио наду да ће то бити случај и са низом других активности и догађаја које Министарство проводи у сарадњи са Транспортном заједницом. Додао је како је дијалог о социјалним питањима у транспорту од кључног значаја за несметано обављање транспортних операција, а здрав транспортни сектор покретач економије сваке земље.

„Општи циљ који смо поставили пред себе је имати задовољне путнике, возаче и раднике у транспортном сектору. У том смислу је усклађивање социјалних одредби које су на снази у земљама западног Балкана са онима на снази у Европској унији наш приоритет“, нагласио је министар Митровић.

Директор Сталног секретаријата Транспортне заједнице Матеј Закоњшек је истакао нужност побољшања радних услова у цјелокупном транспортном сектору.

„У друмском транспорту морамо се фокусирати на три комплементарна циља: обезбјеђење адекватне социјалне заштите радницима, гарантовање фер конкуренције међу превозницима и побољшање безбједности на путевима. Постизање ових циљева привући ће младе мушкарце и жене да се баве овом професијом, што је изузетно значајно с обзиром на недостатак квалификоване радне снаге који сектор друмског саобраћаја трпи“, истакао је директор Закоњшек.

Форум је окупио представнике регионалних партнера земаља западног Балкана, чланица Европске уније и међународних организација, а на њему се очекује размјена искустава и добрих пракси те проналазак најбољег начина за имплементацију социјалних прописа у законодавства земаља западног Балкана у области друмског транспорта.

AVGUST 2022
Пон Уто Сри Чет Пет Суб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

СЕКТОРИ

КАТЕГОРИЈЕ

Вијести

 

Посљедње вијести

Министар Митровић обишао припремне радове на изградњи дионице ауто-пута Бијељина – Рача Министар Митровић обишао припремне радове на изградњи дионице ауто-пута Бијељина – Рача
Озваничен завршетак изградње моста на ријеци Сави код Градишке Озваничен завршетак изградње моста на ријеци Сави код Градишке
Министар Митровић именовао Комисију за провођење истраге узрока ваздухопловне несреће код Нишића Министар Митровић именовао Комисију за провођење истраге узрока ваздухопловне несреће код Нишића
Одлуку о траси кроз Брчко дистрикт треба да донесе струка Одлуку о траси кроз Брчко дистрикт треба да донесе струка