Ministar Mitrović sa ambasadorom Jukićem o saradnji BiH i Crne Gore

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Nakon radne posjete Tirani, ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović održao je u Podgorici sastanak sa ambasadorom Bosne i Hercegovine u Crnoj Gori Branimirom Jukićem sa kojim je razgovarao o infrastrukturnim projektima dviju zemalja.

Fokus razgovora bio je Sporazum o izgradnji međudržavnog mosta preko rijeke Tare na cestovnom pravcu Hum – Šćepan Polje. Ministar Mitrović je upoznao ambasadora Jukuća da su za ovaj projekat osigurana sredstva, ali da se još uvijek čeka saglasnost Ministarstva finansija i trezora BiH.

Također, istakao je da jedan od prioriteta za Bosnu i Hercegovinu, ali i Crnu Goru, rekonstrukcija cestovnog pravca Hum – Šćepan Polje kojim je prošao putujući za Tiranu, a koji je u katastrofalnom stanju.

Sagovornici su se složili da bi Jadransko-jonska magistrala i željeznica od Čapljine preko Trebinja do Nikšića doprinijele razvoju turizma i povezivanju dviju regija, što bi u konačnici rezultiralo poboljšanom infrastrukturnom povezanosti dviju zemalja.

SEPTEMBAR 2023
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

SEKTORI

KATEGORIJE

Vijesti

 

Posljednje vijesti

Sloboda govora je sada važnija nego ikada Sloboda govora je sada važnija nego ikada
Forto zatražio hitnu smjenu rukovodstva Agencije za nadzor osiguranja FBiH zbog poskupljenja registracije vozila Forto zatražio hitnu smjenu rukovodstva Agencije za nadzor osiguranja FBiH zbog poskupljenja registracije vozila
Moramo pojačati ulaganje u istraživanje i razvoj, za svaku uloženu KM vraćaju se 4 Moramo pojačati ulaganje u istraživanje i razvoj, za svaku uloženu KM vraćaju se 4
Kreće obnova mosta Brčko - Gunja Kreće obnova mosta Brčko - Gunja