Ministar Mitrović sa direktorima entitetskih preduzeća za autoceste

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović održao je danas sastanak sa direktorima entitetskih preduzeća za autoceste Elmedinom Voloderom i Slobodanom Stanarevićem.

Fokus razgovora bila je realizacija projekta izgradnje autoceste Beograd – Sarajevo – Beograd, odnosno rješavanje problema finasiranja izgradnje te definisanja dijela trase autoceste koji prolazi kroz Brčko distrikt.

Kako je istaknuto na sastanku Republika Turska pokušava pronaći način na koji bi finansirala cijeli projekat izgradnje autoceste Beograd – Sarajevo – Beograd.

Također, dogovoreno je da u narednih 15 dana ministar Mitrović sa direktorima entitetskih preduzeća za autoceste održi novi sastanak na kojem će predložiti moguće varijante trase koja prolazi kroz Brčko distrikt i na koncu ponuditi najbolje rješenje.

Sagovornici su razgovarali o pitanju izgradnje Jadransko-jonske magistrale, novom projektu izgradnje brze ceste od Višegrada do Trebinja te uvezivanja jedinstvene naplate cestarine čime bi se olakšalo korištenje autoceste na Koridoru 5c.

MART 2024
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

SEKTORI

KATEGORIJE

Vijesti

 

Posljednje vijesti

Kanton Sarajevo predvodi u procesu digitalizacije Kanton Sarajevo predvodi u procesu digitalizacije
Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu
Bezrezervna podrška za projekte digitalizacije pošta u BiH Bezrezervna podrška za projekte digitalizacije pošta u BiH
Forto sa međunarodnim partnerima: Očekujem intenzivan angažman svih nivoa bh. vlasti u procesu digitalne transformacije Forto sa međunarodnim partnerima: Očekujem intenzivan angažman svih nivoa bh. vlasti u procesu digitalne transformacije