Ministar Mitrović u posjeti Trebinju

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović sastao se danas u Trebinju sa gradonačelnikom Grada Trebinja Mirkom Ćurićem i njegovim saradnicima sa kojima je razgovarao o izgradnji aerodroma u Trebinju i uspostavljanju Jadransko-jonske željeznice pravac Čapljina – Nikšić.

Na početku sastanka ministar Mitrović je informirao prisutne o aktivnostima koje Ministarstvo preduzima na projektima cestovne i željezničke infrastruktura te izgradnji aerodroma u Trebinju.

„Kada je u pitanju cestovna infrastruktura, Jadransko-jonska magistrala bi spojila pravac od Italije, odnosno sjevernog dijela Jadranskog mora preko Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Albanije pa sve do Grčke. Svrha ovog koridora je povezivanje svih luka na Jadranskom moru i Luke Drač, odnosno luka u Grčkoj“, objasnio je ministar Mitrović.

Govoreći o izgradnji željezničke pruge od Čapljine do Nikšića, sagovornici su naglasili značaj ovog projekta za razvoj Trebinja, a ministar Mitrović je najavio skori bilateralni sastanak o ovoj temi u Crnoj Gori.

Što se tiče izgradnje aerodroma u Trebinju, ministar Mitrović je naglasio da Ministarstvo obavlja zadatke iz svoje nadležnosti pa su trenutno u fazi pripreme izmjene i dopune zakona o BHANSA-i, što je jedna od pretpostavki za funkcioniranje budućeg aerodroma.

Gradonačelnik Ćurić je istakao opredijeljenost Trebinja za velike infrastrukturne projekte u oblasti cestovnog, avio i željezničkog prometa koji će omogućiti dodatni privredni razvoj i otvaranje novih radnih mjesta.

APRIL 2024
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

SEKTORI

KATEGORIJE

Vijesti

 

Posljednje vijesti

Forto sa čelnicima IFC-a: Javno-privatnim partnerstvima do infrastrukturnog zamaha Forto sa čelnicima IFC-a: Javno-privatnim partnerstvima do infrastrukturnog zamaha
Forto i Escobar: Za napredak BiH potrebna je generacijska smjena Forto i Escobar: Za napredak BiH potrebna je generacijska smjena
Forto i Lore: Uz vojnu pokrenuti i civilnu saradnju BiH i Marylanda Forto i Lore: Uz vojnu pokrenuti i civilnu saradnju BiH i Marylanda
Forto i Nishio: Vrijeme je da se umjesto donacija okrenemo fondovima koje koriste razvijene zemlje Forto i Nishio: Vrijeme je da se umjesto donacija okrenemo fondovima koje koriste razvijene zemlje