Ministarstvo u saradnji sa UPU-om realizira projekat reforme poštanskog sektora

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Ministarstvo komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine, u saradnji sa Svjetskom poštanskom unijom (UPU), u periodu od 5. do 16. decembra 2022. godine realizira projekat „Integrirani plan reforme i razvoja pošte za Bosnu i Hercegovinu”, usmjeren na reformu poštanskog sektora u skladu sa Poštanskom strategijom iz Abidžana te različitim regionalnim razvojnim planovima koje je pripremio Međunarodni ured UPU-a.

Ovaj projekat se provodi putem ekspertske misije UPU-a u Bosni i Hercegovini koju će voditi delegirani eksperti UPU-a Nikola Trubint iz Srbije i Yuri Spiriev iz Bugarske. Cilj projekta je izrada Nacrta strateškog dokumenta razvoja poštanskog prometa u BiH prema metodologiji UPU-a.

Glavni cilj procesa reforme poštanskog sektora je osigurati ispunjavanje državne obaveze pružanja univerzalne poštanske usluge te stvaranje uvjeta potrebnih za modernizaciju poštanskog sektora, pri čemu je ovaj projekat izvrsna prilika za sve uključene strane u Bosni i Hercegovini da zajedno sa ekspertima UPU-a kreiraju glavni plan reforme poštanskog sektora u skladu sa IPDP metodologijom.

Ispunjavanje određenih kriterija koristit će i građanima i privredi, a rezultirat će rastom poštanske industrije.

MART 2024
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

SEKTORI

KATEGORIJE

Vijesti

 

Posljednje vijesti

Kanton Sarajevo predvodi u procesu digitalizacije Kanton Sarajevo predvodi u procesu digitalizacije
Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu
Bezrezervna podrška za projekte digitalizacije pošta u BiH Bezrezervna podrška za projekte digitalizacije pošta u BiH
Forto sa međunarodnim partnerima: Očekujem intenzivan angažman svih nivoa bh. vlasti u procesu digitalne transformacije Forto sa međunarodnim partnerima: Očekujem intenzivan angažman svih nivoa bh. vlasti u procesu digitalne transformacije