Puna podrška Evropske komisije za izgradnju zajedničkog graničnog prijelaza Bosne i Hercegovine i Hrvatske

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović održao je danas u Prištini sastanak sa zamjenikom voditelja Odjela za međunarodne poslove DG MOVE-a Stefanom Pacijem i direktorom Stalnog sekretarijata Prometne zajednice Matejom Zakonjšekom na kojem su razgovarali o izgradnji integriranog graničnog prijelaza kod Gradiške.

Kako je istakao ministar Mitrović, za implementaciju inicijative za izgradnju integriranog graničnog prijelaza koja je pokrenuta još u julu prošle godine na ministarskom sastanku Prometne zajednice u Ljubljani ključna je uloga Evropske komisije. 

Osim što će još bolje spojiti Bosnu i Hercegovinu i Hrvatsku, izgradnja ovog zajedničkog graničnog prijelaza uveliko će olakšati i ubrzati prijelaz granice. S obzirom na podršku koju imamo od Evropske komisije, organizirat ćemo što je prije moguće sastanak sa resornim ministrom Republike Hrvatske Olegom Butkovićem kako bismo predstavnicima obiju zemalja dali jasna zaduženja i što prije završili ovaj posao”, rekao je ministar Mitrović.  

Zamjenik Paci dao je punu podršku Evropske komisije inicijativi za ovaj projekat jer je prekogranična saradnja vrlo bitna za dobre odnose u regionu, s čim se složio i direktor Zakonjšek te naglasio da je ovo najbolji način da integrirani prijelazi postanu svakodnevnica. 

Galerije slika

JUNI 2022
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

SEKTORI

KATEGORIJE

Vijesti

 

Posljednje vijesti

Ministar Mitrović sa direktorima entitetskih preduzeća za autoceste Ministar Mitrović sa direktorima entitetskih preduzeća za autoceste
U Sarajevu otvorena Ljetna škola Prometne zajednice U Sarajevu otvorena Ljetna škola Prometne zajednice
Ministar Mitrović sa ambasadorom Jukićem o saradnji BiH i Crne Gore Ministar Mitrović sa ambasadorom Jukićem o saradnji BiH i Crne Gore
Ministar Mitrović na Samitu o cestovnom prometu za zapadni Balkan 2022. Ministar Mitrović na Samitu o cestovnom prometu za zapadni Balkan 2022.