Sastanak delegacija BiH i Hrvatske: Fokus razgovora zajednički projekti poput mostova Svilaj i Gradiška

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović bio je član delegacije Vijeća ministara Bosne i Hercegovine koju je predvodio predsjedavajući Zoran Tegeltija a koja se danas u Sarajevu sastala s delegacijom Republike Hrvatske koju je predvodio predsjednik Vlade Andrej Plenković.

Delegaciju Vijeća ministara BiH činili su i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Staša Košarac, dok je u delegaciji koju je predvodio predsjednik Vlade Plenković bio ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministar finansija Zdravko Marić, ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić i ambasador Republike Hrvatske u BiH Ivan Sabolić.

Fokus razgovora delegacija bili su zajednički projekti Hrvatske i BiH poput mosta Svilaj, mosta u Bosanskoj Gradišci te potpisanog sporazuma o rekonstrukciji svih mostova koji povezuju BiH i Hrvatsku. O temama u prometu, mostovima i drugim koje vežu dva resorna ministarstva razgovarali su ministri Mitrović i Butković.

Također, dogovoreno je da naredne godine bude održan veliki ekonomski forum Hrvatske i BiH, zajednička sjednica hrvatske Vlade i Vijeća ministara BiH te zajednički privredni forum hrvatskih i bh. privrednika kako bi se definirali pravci daljnje saradnje.

Galerije slika

MART 2024
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

SEKTORI

KATEGORIJE

Vijesti

 

Posljednje vijesti

Kanton Sarajevo predvodi u procesu digitalizacije Kanton Sarajevo predvodi u procesu digitalizacije
Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu
Bezrezervna podrška za projekte digitalizacije pošta u BiH Bezrezervna podrška za projekte digitalizacije pošta u BiH
Forto sa međunarodnim partnerima: Očekujem intenzivan angažman svih nivoa bh. vlasti u procesu digitalne transformacije Forto sa međunarodnim partnerima: Očekujem intenzivan angažman svih nivoa bh. vlasti u procesu digitalne transformacije