U Bahreinu potpisan Sporazum o uslugama u zračnom prijevozu

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović i ministar prometa i telekomunikacija Kraljevine Bahrein Mohamed bin Thamer Al Kaabi potpisali su danas u Bahreinu Sporazum između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Kraljevine Bahrein o uslugama u zračnom prijevozu.

Ovaj sporazum će unaprijediti međunarodni sistem zrakoplovstva zasnovan na konkurentnosti među aviokompanijama na tržištu uz minimalno uplitanje država, olakšati širenje usluga u međunarodnom zračnom prijevozu te omogućiti aviokompanijama da ponude putnicima raznovrsne opcije usluga, ohrabrujući ih da razvijaju inovativne koncepte i primjenjuju konkurentne cijene.

Tokom svog boravka u Bahreinu, ministar Mitrović je kao gost Ministarstva prometa i telekomunikacija Kraljevine Bahrein posjetio i 6. međunarodni aeromiting u Bahreinu (BIAS) koji se održava pod pokroviteljstvom njegovog visočanstva kralja Shaikha Hamada Bin Isa Al Khalifa.

Aeromiting u Bahreinu posljednjih godina posjećuju vojne i civilne delegacije, ministri, šefovi CAA, visoki dužnosnici u zrakoplovstvu, zrakoplovni i zračni profesionalci te poslovni ljudi s Bliskog istoka, Azije, Evropske unije, Ujedinjenog Kraljevstva, SAD-a, Rusije i Indije.

MART 2024
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

SEKTORI

KATEGORIJE

Vijesti

 

Posljednje vijesti

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu
Bezrezervna podrška za projekte digitalizacije pošta u BiH Bezrezervna podrška za projekte digitalizacije pošta u BiH
Forto sa međunarodnim partnerima: Očekujem intenzivan angažman svih nivoa bh. vlasti u procesu digitalne transformacije Forto sa međunarodnim partnerima: Očekujem intenzivan angažman svih nivoa bh. vlasti u procesu digitalne transformacije
Na prijedlog ministra Forte Vijeće ministara podržalo pristupanje BiH programu Digitalna Evropa Na prijedlog ministra Forte Vijeće ministara podržalo pristupanje BiH programu Digitalna Evropa