Zamjenik Janjić otvorio radionicu o reformi poštanskog sektora BiH

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Zamjenik ministra komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Ognjen Janjić otvorio je danas u Sarajevu radionicu o reformi poštanskog sektora BiH.

U svom je izlaganju zamjenik Janjić istakao da se poštanski sektor Bosne i Hercegovine pokušava prilagoditi stalnim promjenama na koje utječu globalni trendovi u korištenju novih tehnologija, digitalizacija poštanskih usluga, liberalizacija poštanskih tržišta te rastuća konkurencija.

„Kako bismo ispoštovali zahtjeve globalnog tržišta poštanskih usluga, osigurali održivost univerzalnih usluga i omogućili integraciju u međunarodno poštansko okruženje, nužne su reforme sektora. U cilju pokretanja ovih aktivnosti, Ministarstvo je zatražilo podršku Svjetske poštanske unije (UPU), koja je svojim integriranim planom poštanske reforme i razvoja (tzv. IPDP za Bosnu i Hercegovinu), bez odlaganja, pružila izuzetnu stručnu i tehničku pomoć i podršku našim domaćim stručnjacima u izradi ovog reformskog dokumenta. Dokument je rezultat temeljitog istraživanja, analiza i međusobnih konsultacija i predstavlja strateški važan dokument za razvoj tržišta poštanskih usluga u Bosni i Hercegovini i njegovu integraciju u globalno poštansko tržište“, naglasio je zamjenik Janjić.

Ministarstvo u saradnji sa UPU-om provodi projekat „Integrated Postal Reform and Development Plan za Bosnu i Hercegovinu”, koji je usmjeren na podršku reformi poštanskom sektoru. Glavni cilj ove reforme je osigurati ispunjavanje državne obaveze pružanja univerzalne poštanske usluge te stvaranje uvjeta potrebnih za modernizaciju poštanskog sektora.

SEPTEMBAR 2023
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

SEKTORI

KATEGORIJE

Vijesti

 

Posljednje vijesti

Sloboda govora je sada važnija nego ikada Sloboda govora je sada važnija nego ikada
Forto zatražio hitnu smjenu rukovodstva Agencije za nadzor osiguranja FBiH zbog poskupljenja registracije vozila Forto zatražio hitnu smjenu rukovodstva Agencije za nadzor osiguranja FBiH zbog poskupljenja registracije vozila
Moramo pojačati ulaganje u istraživanje i razvoj, za svaku uloženu KM vraćaju se 4 Moramo pojačati ulaganje u istraživanje i razvoj, za svaku uloženu KM vraćaju se 4
Kreće obnova mosta Brčko - Gunja Kreće obnova mosta Brčko - Gunja