Bilateralni sastanak ministara Mitrovića i Momirovića o zajedničkim prometnim i infrastrukturnim projektima

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović održao je u sklopu radne posjete Republici Albaniji bilateralni sastanak sa ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije Tomislavom Momirovićem o prometnim i infrastrukturnim projektima od važnosti za obje zemlje.

Primarna tema sastanka bila je izgradnja autoceste Sarajevo – Beograd – Sarajevo, jednog od najznačajnijih i najvrjednijih infrastrukturnih projekata u regionu. Ministar Mitrović je detaljnije informirao sagovornika o dinamici izgradnje autoceste od Rače prema Bijeljini i dalje prema Brčkom i Sarajevu, ali i o problemima oko definiranja trase u Distriktu te od Brčkog prema Sarajevu.

Sagovornici su razgovarali i o infrastrukturnoj povezanosti Bosne i Hercegovine i Srbije, izgradnji novog graničnog prijelaza na lokaciji Sremska Rača, rekonstrukciji (izgradnji) graničnog prijelaza na lokaciji Kotroman – Vardište i određivanju spojne tačke, kao i aktivnostima Ministarstva u vezi sa izgradnjom aerodroma u Trebinju.

Također, bilo je govora i o održavanju i rekonstrukciji mostova između BiH i Srbije, projektu „Hidrotehnički i bagerski radovi na uređenju kritičnog sektora za plovidbu – ušće Drine i Save“, mostu kod Bajine Bašte i što sigurnijem plovnom putu i čišćenju korita rijeke Save.

Ministri su bilateralne odnose dviju zemalja označili sve čvršćima i dogovorili sastanak radnih grupa koje rade na zajedničkim projektima kako bi se na vrijeme pripremio bilateralni sastanak delegacija Bosne i Hercegovine i Srbije u Sarajevu.

Galerije slika

APRIL 2024
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

SEKTORI

KATEGORIJE

Vijesti

 

Posljednje vijesti

Digitalizacija poštanskog sektora kroz zajednički web-portal Digitalizacija poštanskog sektora kroz zajednički web-portal
Iskustva regiona treba prenijeti na BiH Iskustva regiona treba prenijeti na BiH
Forto sa čelnicima IFC-a: Javno-privatnim partnerstvima do infrastrukturnog zamaha Forto sa čelnicima IFC-a: Javno-privatnim partnerstvima do infrastrukturnog zamaha
Forto i Escobar: Za napredak BiH potrebna je generacijska smjena Forto i Escobar: Za napredak BiH potrebna je generacijska smjena