Ministar Mitrović se sastao sa predstavnicima kineske državne kompanije CCEECC

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović održao je danas radni sastanak sa delegacijom kineske državne kompanije China Civil Engineering Construction Corporation (CCECC) koju su činili zamjenik generalnog direktora za Balkan Cai Huabing, direktor Sektora za tendere Balkana Hao Shaobo i direktor za razvoj poslovanja Milan Marinović.

Tema sastanka bilo je trenutno stanje infrastrukturnih projekata te gradnja buduće cestovne i željezničke infrastrukture.

Osim o značaju koridora Vc, ministar Mitrović je predstavnicima kineske kompanije govorio o gradnji brzih cesta u BiH, odnosno dijelu autoceste kroz Brčko distrikt, zatim od Brčkog do Vukosavlja te cesti Foča – Šćepan Polje. Ministar je informirao predstavnike CCEECC-a i o projektima koji su planirani u budućnosti a tiču se željeznica, kao što su željeznička pruga Zvornik – Tuzla i Doboj – Šamac te pruga Tuzla – Brčko – Vinkovci koja je aktuelizirana u posljednje vrijeme.

Ova kineska kompanija je izrazila je interes za dolazak na tržište Bosne i Hercegovine i učešće u infrastrukturnim projektima koji su bili tema današnjeg sastanka.

Ministar Mitrović je naglasio da Ministarstvo posebno zanima mogućnost kompletnog aranžmana koji podrazumijevanje projektiranje, izgradnju i finansiranje.

APRIL 2024
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

SEKTORI

KATEGORIJE

Vijesti

 

Posljednje vijesti

Ministar Forto pozdravio aktivnosti Tužilaštva o povjeravanju javnih poslova Ministarstva Ministar Forto pozdravio aktivnosti Tužilaštva o povjeravanju javnih poslova Ministarstva
Digitalizacija poštanskog sektora kroz zajednički web-portal Digitalizacija poštanskog sektora kroz zajednički web-portal
Iskustva regiona treba prenijeti na BiH Iskustva regiona treba prenijeti na BiH
Forto sa čelnicima IFC-a: Javno-privatnim partnerstvima do infrastrukturnog zamaha Forto sa čelnicima IFC-a: Javno-privatnim partnerstvima do infrastrukturnog zamaha