Mitrović i Pacurețu o mogućnosti zaključivanja novog sporazuma o cestovnom prijevozu

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović održao je danas sastanak sa novoimenovanim ambasadorom Rumunije u Bosni i Hercegovini Antonom Pacurețuom u vezi sa aktivnostima na zaključivanju novog sporazuma o cestovnom prijevozu između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Rumunije.

Na prijedlog rumunske strane, predviđeno je da na snazi ostane Sporazum između Vlade Rumunske Narodne Republike i Vlade Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije o međunarodnom cestovnom prometu, potpisan u Bukureštu 1963. godine.

Kako je istaknuto na sastanku, predmetni sporazum će biti na snazi dok se ne okonča postupak zaključivanja novog sporazuma između Bosne i Hercegovine i Rumunije koji je u toku.

Ministar Mitrović je naglasio da je Bosna i Hercegovina, odnosno Ministarstvo koje je nositelj aktivnosti u postupku zaključivanja novog sporazuma o cestovnom prijevozu, provela potrebnu proceduru te zatražio pomoć ambasadora Pacurețua pri intenziviranju aktivnosti kako bi se ona i okončala.

Govoreći o komunikacijama, ambasador Pacurețu je upoznao ministra Mitrovića sa stanjem u oblasti komunikacija u Rumuniji, primjenom elektronskog potpisa i kibernetičkom sigurnosti, dok je ministar Mitrović naglasio da je u Bosni i Hercegovini u toku postupak digitalizacije te donošenje zakonskih rješenja koja omogućavaju i upotrebu elektronskog potpisa i kibernetičku sigurnost.

Na kraju sastanka, ministar Mitrović je poželio dobrodošlicu ambasadoru Rumunije u Bosnu i Hercegovinu i mnogo uspjeha u budućem radu, a izražena je i obostrana želja da se saradnja podigne na viši nivo zbog značaja i blizine dviju država.

APRIL 2024
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

SEKTORI

KATEGORIJE

Vijesti

 

Posljednje vijesti

Ministar Forto u posjeti Obavještajno-sigurnosnoj agenciji BiH Ministar Forto u posjeti Obavještajno-sigurnosnoj agenciji BiH
Dogovorena saradnja sa Hrvatskom u digitalnoj transformaciji Dogovorena saradnja sa Hrvatskom u digitalnoj transformaciji
Nakon 15 godina BiH usvojila Program sigurnosti za civilno zrakoplovstvo Nakon 15 godina BiH usvojila Program sigurnosti za civilno zrakoplovstvo
Zabrana prometa za vozila teža od 5 tona preko međudržavnog mosta na međunarodnom graničnom prijelazu Karakaj Zabrana prometa za vozila teža od 5 tona preko međudržavnog mosta na međunarodnom graničnom prijelazu Karakaj