Potpisan Memorandum o razumijevanju i saradnji između Ministarstva i Pravnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović i dekan Pravnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Goran Marković potpisali su danas Memorandum o razumijevanju i saradnji.

Nakon potpisivanja Memoranduma, ministar Mitrović je kazao da je u obostranom interesu da se iskustva profesora i pravnih stručnjaka iskoriste na najbolji mogući način: „Nama je u interesu da veliki broj mladih ljudi, bez obzira na to da li su studenti ili su već završili univerzitete, dobije priliku pomoći državnom ministarstvu u realizaciji velikog broja projekata koji su ispred nas u narednom periodu.”

Kako je istakao dekan Marković, korist od ove saradnje imat će i zaposleni u Ministarstvu, jer je putem seminara i drugih edukativnih aktivnosti koje će provoditi nastavnici i saradnici ovog fakulteta planirano unapređenje njihovih stručnih znanja i vještina.

Cilj potpisivanja Memoranduma je uspostavljanje i razvijanje saradnje između Pravnog fakulteta i Ministarstva koja će se ogledati u provedbi stručnih, obrazovnih i istraživačkih aktivnosti, pružanju podrške te doprinosu pravnom sistemu i normativnoj djelatnosti Ministarstva.

MART 2024
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

SEKTORI

KATEGORIJE

Vijesti

 

Posljednje vijesti

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu
Bezrezervna podrška za projekte digitalizacije pošta u BiH Bezrezervna podrška za projekte digitalizacije pošta u BiH
Forto sa međunarodnim partnerima: Očekujem intenzivan angažman svih nivoa bh. vlasti u procesu digitalne transformacije Forto sa međunarodnim partnerima: Očekujem intenzivan angažman svih nivoa bh. vlasti u procesu digitalne transformacije
Na prijedlog ministra Forte Vijeće ministara podržalo pristupanje BiH programu Digitalna Evropa Na prijedlog ministra Forte Vijeće ministara podržalo pristupanje BiH programu Digitalna Evropa