Potpisan Sporazum u vezi sa projektom „Hidrotehnički i bagerski radovi na uređenju kritičnog sektora za plovidbu - Ušće Drine i Save“

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije Tomislav Momirović danas su u Beogradu potpisali Sporazum u vezi sa projektom „Hidrotehnički i bagerski radovi na uređenju kritičnog sektora za plovidbu - Ušće Drine i Save“.

Ovaj sporazum reguliše način finansiranja i izrade projektno-tehničke dokumentacije, vođenje upravnih postupaka za procjenu uticaja na okoliš, izdavanje lokacijskih uvjeta, te saglasnosti i građevinske dozvole za ovaj projekat.

Ministar Mitrović je iskazao svoje zadovoljstvo zbog potpisivanja Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vijeća ministara Bosne i Hercegovine te istakao da se nada da će se i u narednom periodu nastaviti saradnja i na budućim projektima, uz podršku, kao i do sada, predsjednika Vučića i Vlade Srbije.

„Mi smo okrenuti prema Srbiji i Srbija je u prethodnom periodu pokazala da vodi računa o narodu preko rijeke Drine“, rekao je Mitrović.

Kako je naglasio ministar Momirović Srbija će i dalje biti posvećena investicijama u BiH.

„Na izgradnji autoceste Beograd-Sarajevo već smo u poodmakloj fazi na dionici između Kuzmina i Sremske Rače, most je praktično gotov, a u narednim danima će biti započeti radovi od Bijeljine ka Savi koju je Vlada Republike Srbije uz direktnu inicijativu predsjednika Vučića pomogla i podržala sa oko sto miliona eura“, naglasio je ministar Momirović.

Projekat se realizuje uz podršku Europske investicione banke i Europske komisije kroz odobrena bespovratna sredstva za izradu projektne dokumentacije kao i za investicije u građevinske radove. Ukupna vrednost Projekta procenjena je na 9 miliona eura.

Nakon potpisivanja Sporazuma održan je i bilateralni sastanak.

Galerije slika

APRIL 2024
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

SEKTORI

KATEGORIJE

Vijesti

 

Posljednje vijesti

Ministar Forto pozdravio aktivnosti Tužilaštva o povjeravanju javnih poslova Ministarstva Ministar Forto pozdravio aktivnosti Tužilaštva o povjeravanju javnih poslova Ministarstva
Digitalizacija poštanskog sektora kroz zajednički web-portal Digitalizacija poštanskog sektora kroz zajednički web-portal
Iskustva regiona treba prenijeti na BiH Iskustva regiona treba prenijeti na BiH
Forto sa čelnicima IFC-a: Javno-privatnim partnerstvima do infrastrukturnog zamaha Forto sa čelnicima IFC-a: Javno-privatnim partnerstvima do infrastrukturnog zamaha