Saopštenja

Ministar Jusko i načelnik Mašić o cesti preko Šćepan Polja

17.11.2017

Ministar komunikacija i prometa BiH Ismir Jusko održao je danas sastanak sa načelnikom Općine Foča Radislavom Mašićem, predsjedavajućim Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Stašom Košarcem i poslanikom SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Veljkom Marićem.

Tema današnjeg sastanka je bila izgradnja magistralne ceste Foča – Šćepan Polje, kao i mosta na Tari na graničnom prijelazu između BiH i Crne Gore.

Ministar Jusko je naglasio da državno ministarstvo itekako treba sarađivati sa lokalnom zajednicom i načelnicima, te sa njima razgovarati o svim prioritetima na prostoru cijele BiH.

„Na sastanku sa ministrom saobraćaja i pomorstva Crne Gore Osmanom Nurkovićem predložio sam zajednički projekat spajanja BiH sa Crnom Gorom preko Šćepan Polja, što je crnogorski ministar sa zadovoljstvom prihvatio. Ministarstvo komunikacija i prometa BiH priprema sporazum u vezi sa izgradnjom mosta na rijeci Tari, za koji su predložene tri solucije. Uvjeren sam da ovom projektu, kao i Unskoj pruzi i mostu u Gradišci, ništa ne stoji na putu realizacije”, rekao je Jusko.


Načelnik Mašić je zahvalio ministru Jusku na današnjem sastanku koji je okarakterizirao vrlo uspješnim.

“Magistralna cesta Šćepan Polje je u jako lošem stanju, to je magistrala u koji se ne ulaže više od 20 godina. Pa ipak, predstavlja najkraću prometnicu između dva glavna grada Sarajeva i Podgorice, a za našu općinu je od velikog privrednog značaja. Obradovalo nas je saznanje da je ministar Jusko podržao izgradnju ove prometnice, odnosno ideju da ta cesta bude prioritet“, ističe Mašić.