Forto sa međunarodnim partnerima: Građanima i privredi smanjiti papirologiju

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

„Digitalna transformacija se mora ogledati u konkretnoj koristi i olakšicama za naše građane i privredu, što zahtijeva angažman svih nivoa vlasti, privrede, nevladinih organizacija ali i naših međunarodnih partnera“, poručio je ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Edin Forto na današnjem sastanku sa predstavnicima razvojnih agencija, razvojnih banaka, agencija i ambasada koje finansiraju i provode projekte koji se tiču digitalne transformacije u BiH odnosno digitalizacije servisa i pružanja digitalnih usluga.

Na sastanku su predstavljeni projekti koje ove institucije provode u Bosni i Hercegovini, a ministar Forto je iskazao punu podršku Ministarstva zajedničkoj koordinaciji spomenutih projekata.

Sagovornici su se složili da su sredstva EU preduvjet za digitalnu transformaciju, kao i ulaganja u digitalnu infrastrukturu i pokretanje e-servisa koji će mnoge procese učiniti jednostavnijim i finansijski povoljnijim za bh. građane.

 

FEBRUAR 2024
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3

SEKTORI

KATEGORIJE

Vijesti

 

Posljednje vijesti

Gradimo digitalne ceste ka EU Gradimo digitalne ceste ka EU
Politički prioriteti za otvaranje pregovora sa EU - Zakon o sukobu interesa BiH i Zakon o sudovima BiH Politički prioriteti za otvaranje pregovora sa EU - Zakon o sukobu interesa BiH i Zakon o sudovima BiH
Bosna i Hercegovina spremna za pregovore sa EU Bosna i Hercegovina spremna za pregovore sa EU
10 miliona za javne servise, 4 za BHRT 10 miliona za javne servise, 4 za BHRT