10 милиона за јавне сервисе, 4 за БХРТ

Пошаљи документе на е-маил

Е-маил пошиљаоца (*):
Е-маил примаоца (*):
Коментар:

Савјет министара Босне и Херцеговине је, на приједлог министра комуникација и транспорта Едина Форте, усвојио одлуку којом су обезбијеђена четири милиона КМ за Јавни радиотелевизијски сервис Босне и Херцеговине за студијске и продукционе капацитете за производњу сигнала у HD резолуцији те по три милиона КМ владама ентитета за потицај развоја сектора електронских медија.

Додатно, средства дозначена БХРТ-у су намијењена и за отплату права преноса Европског првенства у фудбалу 2024. године и Љетних олимпијских игара 2024. године.

„Ово је први корак. Други мора бити хитно именовање управљачких структура ФТВ-а у Парламенту Федерације БиХ како бисмо на фер начин уредили начин прикупљања РТВ таксе унутар Федерације БиХ. Трећи корак је доношење новог закона који ће трајно уредити стабилност јавних сервиса и од којег ће сва три сервиса имати јачу подршку него данас“, поручио је државни министар комуникација и транспорта Един Форто.

Захвалио се члановима Савјета министара БиХ на подршци за усвајање ове одлуке, а запосленицима БХРТ-а и ФТВ-а на разумијевању и стрпљењу.

Овом одлуком настоји се обезбиједити финансијска стабилност јавних сервиса, што је један од 14 приоритета ЕУ за приступање преговорима, омогућити одрживост и функционалност Јавног РТВ сервиса Босне и Херцеговине и створити претпоставке за подршку и унапређење сектора телекомуникација и електронских медија у БиХ.

JUN 2024
Пон Уто Сри Чет Пет Суб Нед
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

СЕКТОРИ

КАТЕГОРИЈЕ

Вијести

 

Посљедње вијести

Министар Форто инсистира на олакшицама за професионалне возаче из БиХ Министар Форто инсистира на олакшицама за професионалне возаче из БиХ
Форто: Јавни превоз је кључ зелене мобилности Форто: Јавни превоз је кључ зелене мобилности
Учешће цивилног друштва у инфраструктурним пројектима и транспортним политикама Учешће цивилног друштва у инфраструктурним пројектима и транспортним политикама
До краја јула тендер за избор извођача радова за изградњу међудржавног моста преко ријеке Таре До краја јула тендер за избор извођача радова за изградњу међудржавног моста преко ријеке Таре