Форто: Подршка Свјетске банке кључна за модернизацију жељезнице и обнову пута Сарајево - Подгорица

Пошаљи документе на е-маил

Е-маил пошиљаоца (*):
Е-маил примаоца (*):
Коментар:

Модернизација постојећих и изградња нових жељезничких праваца те реконструкција пута Сарајево - Подгорица преко Шћепан Поља два су приоритетна пројекта наше земље за које је Свјетска банка исказала велики интерес да учествује у њиховој реализацији.

Ово је потврђено на данашњем састанку делегације Босне и Херцеговине на челу са министром комуникација и транспорта Едином Фортом са извршним директором Свјетске банке Коеном Давидсеом и потпредсједницом Банке за Европу и централну Азију Антонелом Басани.

Састанак, којем је присуствовао и замјеник министра финансија и трезора Босне и Херцеговине Мухамед Хасановић, одржан је у Маракешу у оквиру Годишњег састанка Свјетске банке и Међународног монетарног фонда на којем министар Форто учествује у улози замјеника гувернера БиХ у Свјетској банци.

Министар Форто је истакао значај подршке Свјетске банке и њених чланица групације у реализацији великих инфраструктурних пројеката који се огледају у значајним износима бесповратних грант средстава који, заједно са ЕУ фондовима, досежу и до 40 посто вриједности пројеката.

Заједнички је закључено да се процедуре одобравања пројеката морају убрзати како Босна и Херцеговина не би и у будућности плаћала пенале за неповлачење одобрених средстава, а министар Форто је похвалио проактиван и предан ангажман руководства представништва Свјетске банке у Сарајеву.

JUN 2024
Пон Уто Сри Чет Пет Суб Нед
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

СЕКТОРИ

КАТЕГОРИЈЕ

Вијести

 

Посљедње вијести

Министар Форто инсистира на олакшицама за професионалне возаче из БиХ Министар Форто инсистира на олакшицама за професионалне возаче из БиХ
Форто: Јавни превоз је кључ зелене мобилности Форто: Јавни превоз је кључ зелене мобилности
Учешће цивилног друштва у инфраструктурним пројектима и транспортним политикама Учешће цивилног друштва у инфраструктурним пројектима и транспортним политикама
До краја јула тендер за избор извођача радова за изградњу међудржавног моста преко ријеке Таре До краја јула тендер за избор извођача радова за изградњу међудржавног моста преко ријеке Таре