Gradnja međudržavnog mosta kod Šćepan Polja naredne godine

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Gradnja međudržavnog mosta preko rijeke Tare na spoju magistralne ceste na lokaciji Šćepan Polje počet će tijekom naredne godine, dogovoreno je ovo na sastanku ministra komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Edina Forte i ministra prometa i pomorstva Filipa Radulovića.

Ministri su na sastanku s predstavnicima Svjetske banke i EBRD-a uputili zajedničku inicijativu za dobivanje bespovratnih sredstava za realizaciju ovog projekta i izgradnju pristupnih cesta.

„Odlučili smo da 2024. započnemo izgradnju mosta u Šćepan Polju, a nedugo zatim očekujemo početak izgradnje pristupnih cesta s obje strane. Započinjemo nešto što je osmišljeno još 1983. godine. Krajnje je vrijeme“, rekao je ministar Forto.

Izgradnja mosta bit će financirana zajedničkim sredstvima dviju država.

„Ovo je za nas vrlo važan projekt čijom će se realizacijom riješiti višedecenijski problem neuvjetnog postojećeg mosta koji povezuje dvije države i koji je dio međunarodne prometnice Podgorica – Sarajevo“, istaknuo je Radulović.

Ministar Radulović je upoznao ministra Fortu s inicijativom izgradnje Jadransko-jonske autoceste, naglasivši značaj tog projekta za Crnu Goru jer bi se njime srednja Europa i sjeverna Italija spojila s Jonskim poluotokom preko Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Albanije i Grčke.

Na sastanku je razgovrano i o planovima na realizaciji cestovnog pravca Goražde – Pljevlja koji bi bio veza autoceste Bar – Boljare i autoceste Požega – Sarajevo.

 

LIPANJ 2024
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

SEKTORI

KATEGORIJE

Vijesti

 

Posljednje vijesti

Ministar Forto pozdravio mjere OFAC-a i naložio izjašnjenje Konzorcija Ministar Forto pozdravio mjere OFAC-a i naložio izjašnjenje Konzorcija
Ministar Forto inzistira na olakšicama za profesionalne vozače iz BiH Ministar Forto inzistira na olakšicama za profesionalne vozače iz BiH
Forto: Javni prijevoz je ključ zelene mobilnosti Forto: Javni prijevoz je ključ zelene mobilnosti
Sudjelovanje civilnog društva u infrastrukturnim projektima i prometnim politikama Sudjelovanje civilnog društva u infrastrukturnim projektima i prometnim politikama