Градња међудржавног моста код Шћепан Поља наредне године

Пошаљи документе на е-маил

Е-маил пошиљаоца (*):
Е-маил примаоца (*):
Коментар:

Градња међудржавног моста преко ријеке Таре на споју магистралог пута на локацији Шћепан Поље почет ће током наредне године, договорено је ово на састанку министра комуникација и транспорта Босне и Херцеговине Едина Форте и министра саобраћаја и поморства Филипа Радуловића.

Министри су на састанку са представницима Свјетске банке и EBRD-a упутили заједничку иницијативу за добијање бесповратних средстава за реализацију овог пројекта и изградњу приступних путева.

„Одлучили смо да 2024. започнемо изградњу моста у Шћепан Пољу, а недуго затим очекујемо почетак изградње приступних путева са обје стране. Започињемо нешто што је осмишљено још 1983. године. Крајње је вријеме“, рекао је министар Форто.

Изградња моста биће финансирана заједничким средствима двију држава.

„Ово је за нас врло важан пројекат чијом ће се реализацијом ријешити вишедеценијски проблем неусловног постојећег моста који повезује двије државе и који је дио међународне саобраћајнице Подгорица – Сарајево“, истакао је Радуловић.

Министар Радуловић је упознао министра Форту са иницијативом изградње Јадранско-јонског аутопута, нагласивши значај тог пројекта за Црну Гору јер би се њиме средња Европа и сјеверна Италија спојила са Јонским полуострвом преко Словеније, Хрватске, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Албаније и Грчке.

На састанку је разговрано и о плановима на реализацији путног правца Горажде – Пљевља који би био веза аутопута Бар – Бољаре и аутопута Пожега – Сарајево.

JUN 2024
Пон Уто Сри Чет Пет Суб Нед
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

СЕКТОРИ

КАТЕГОРИЈЕ

Вијести

 

Посљедње вијести

Министар Форто поздравио мјере OFAC-a и наложио изјашњење Конзорцијума Министар Форто поздравио мјере OFAC-a и наложио изјашњење Конзорцијума
Министар Форто инсистира на олакшицама за професионалне возаче из БиХ Министар Форто инсистира на олакшицама за професионалне возаче из БиХ
Форто: Јавни превоз је кључ зелене мобилности Форто: Јавни превоз је кључ зелене мобилности
Учешће цивилног друштва у инфраструктурним пројектима и транспортним политикама Учешће цивилног друштва у инфраструктурним пројектима и транспортним политикама