Изградња новог моста на Сави биће завршена крајем маја

Пошаљи документе на е-маил

Е-маил пошиљаоца (*):
Е-маил примаоца (*):
Коментар:

Министар комуникација и транспорта Босне и Херцеговине Војин Митровић посјетио је данас са директором Аутопутева Републике Српске Душаном Топићем, представницима извођача радова Интеграл инжењеринг Лакташи и фирми које врше надзор Krebs plus Kifer Источна Европа и института ИГХ Загреб градилиште моста на ријеци Сави.

„Изградња прекограничног моста на ријеци Сави код Градишке биће завршена у уговореном року, до краја маја, али ће у саобраћај бити пуштен тек за двије године, колико је предвиђено за завршетак везне саобраћајнице са хрватске стране“, рекао је министар Митровић и додао да је задовољан динамиком извођења радова, без обзира на претходне потешкоће изазване пандемијом и тренутну кризу у набавци енергената и грађевинског материјала.

На састанку који је министар данас одржао са министарком просторног уређења, грађевинарства и екологије Републике Српске Сребренком Голић, а којем је присуствовао и министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Ћорић,договорено је да надлежне институције припреме све како би се у најкраћем року могао извршити технички пријем и издати употребна дозвола за нови мост. Такође, министар Митровић ће што је могуће прије организовати састанак ресорних министара из БиХ са министром мора, промета и инфраструктуре Републике Хрватске Олегом Бутковићем и министром просторног уређења, градитељства и државне имовине Иваном Паладином како би се убрзало исходовање употребне дозволе коју издаје Министарство просторног уређења, градитељства и државне имовине РХ.

„Ријеч је о једном од најбитнијих пројеката у овом тренутку у БиХ, а изградња овог моста ће допринијети смањењу саобраћајних гужви у самом центру Градишке и измјештању међудржавног саобраћаја робе и путника на нови гранични прелаз“, навео је Митровић и напоменуо да ће Министарство тражити да се што прије одговори на иницијативу која је прошле године упућена на министарском састанку Транспортне заједнице у Љубљани да се са бх. стране гради заједнички гранични прелаз.

Директор Аутопутева Републике Српске Душан Топић је нагласио да је важно да што прије буде донесена одлука о томе да ли ће се градити један гранични прелаз како се не би дошло у ситуацију да буде завршена приступна саобраћајница па тек онда да се ради прелаз.

Главни инжењер градилишта Марко Ловрић навео је да се тренутно ради хидроизолација челичне конструкције моста, а да се у наредним данима очекује почетак постављања асфалта, ограде и саобраћајне сигнализације. 

Галерије слика

JUL 2024
Пон Уто Сри Чет Пет Суб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

СЕКТОРИ

КАТЕГОРИЈЕ

Вијести

 

Посљедње вијести

Форто одржао састанак са Конзорцијумом Форто одржао састанак са Конзорцијумом
Грађанима омогућена употреба квалификованог дигиталног потписа Грађанима омогућена употреба квалификованог дигиталног потписа
Саопштење за јавност поводом упита и навода о ваљаности и законитости издавања електронског потписа од стране овјериоца Саопштење за јавност поводом упита и навода о ваљаности и законитости издавања електронског потписа од стране овјериоца
Министар Форто поздравио мјере OFAC-a и наложио изјашњење Конзорцијума Министар Форто поздравио мјере OFAC-a и наложио изјашњење Конзорцијума