Kreće obnova mosta Brčko - Gunja

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Edin Forto i potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske Oleg Butković potpisali su danas Sporazum između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Hrvatske o rekonstrukciji mosta Brčko - Gunja.

Ministri su usuglasili da se odmah pokrenu procedure za projektiranje i pribavljanje potrebnih odobrenja kako bi se omogućio početak radova do kraja 2024. godine, kao i da usporedo nastave s aktivnostima na izgradnji novog mosta.

„Sljedeći most koji će biti rekonstruiran je Novi Grad - Dvor, a razgovarano je i o unapređenju putnog pravca Orašje - Županja. Razgovarali smo i o brzoj cesti koja će bolje povezivati Unsko-sanski kanton s Republikom Hrvatskom. Radi se o prijedlogu koji bi postojeću vezu Tirana - Podgorica - Sarajevo uvezao preko Krajine s Hrvatskom i Slovenijom. Ovaj koridor ćemo zajednički pokušati upisati u mrežu europskih koridora, a nakon toga pokušati i povući sredstva iz fondova Europske unije“, rekao je ministar Forto.

Ministar Butković istaknuo je da će Hrvatske ceste žurno krenuti u realizaciju projekta rekonstrukcije mosta Brčko - Gunja.

Izaslanstva dvaju ministarstava razgovarala su i o željezničkoj infrastrukturu, s fokusom na rekonstrukciju Unske pruge.

„Krenut ćemo u izradu projekta rekonstrukcije ove nekada najmodernije pruge u regiji, a onda će BiH i RH zajedno tražiti financiranje za rekonstrukciju“, rekao je ministar Forto.

Ministri su usuglasili naredne korake u cilju uspostave putničke željezničke linije između Sarajeva i Zagreba.

Galerije slika

LIPANJ 2024
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

SEKTORI

KATEGORIJE

Vijesti

 

Posljednje vijesti

Ministar Forto pozdravio mjere OFAC-a i naložio izjašnjenje Konzorcija Ministar Forto pozdravio mjere OFAC-a i naložio izjašnjenje Konzorcija
Ministar Forto inzistira na olakšicama za profesionalne vozače iz BiH Ministar Forto inzistira na olakšicama za profesionalne vozače iz BiH
Forto: Javni prijevoz je ključ zelene mobilnosti Forto: Javni prijevoz je ključ zelene mobilnosti
Sudjelovanje civilnog društva u infrastrukturnim projektima i prometnim politikama Sudjelovanje civilnog društva u infrastrukturnim projektima i prometnim politikama