Креће обнова моста Брчко - Гуња

Пошаљи документе на е-маил

Е-маил пошиљаоца (*):
Е-маил примаоца (*):
Коментар:

Министар комуникација и транспорта Босне и Херцеговине Един Форто и потпредсједник Владе и министар мора, промета и инфраструктуре Републике Хрватске Олег Бутковић потписали су данас Споразум између Савјета министара БиХ и Владе Републике Хрватске о реконструкцији моста Брчко - Гуња.

Министри су усагласили да се одмах покрену процедуре за пројектовање и прибављање потребних одобрења како би се омогућио почетак радова до краја 2024. године, као и да упоредо наставе са активностима на изградњи новог моста.

„Сљедећи мост који ће бити реконструисан је Нови Град - Двор, а разговарано је и о унапређењу путног правца Орашје - Жупања. Разговарали смо и о брзој саобраћајници која ће боље повезивати Унско-сански кантон са Републиком Хрватском. Ради се о приједлогу који би постојећу везу Тирана - Подгорица - Сарајево увезао преко Крајине са Хрватском и Словенијом. Овај коридор ћемо заједнички покушати уписати у мрежу европских коридора, а након тога покушати и повући средства из фондова Европске уније“, рекао је министар Форто.

Министар Бутковић истакао је да ће Хрватске цесте хитно кренути у реализацију пројекта реконструкције моста Брчко - Гуња.

Делегације двају министарстава разговарале су и о жељезничкој инфраструктуру, с фокусом на реконструкцију Унске пруге.

„Кренућемо у израду пројекта реконструкције ове некада најмодерније пруге у региону, а онда ће БиХ и РХ заједно тражити финансирање за реконструкцију“, рекао је министар Форто.

Министри су усагласили наредне кораке у циљу успостављања путничке жељезничке линије између Сарајева и Загреба.

Галерије слика

JUN 2024
Пон Уто Сри Чет Пет Суб Нед
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

СЕКТОРИ

КАТЕГОРИЈЕ

Вијести

 

Посљедње вијести

Министар Форто поздравио мјере OFAC-a и наложио изјашњење Конзорцијума Министар Форто поздравио мјере OFAC-a и наложио изјашњење Конзорцијума
Министар Форто инсистира на олакшицама за професионалне возаче из БиХ Министар Форто инсистира на олакшицама за професионалне возаче из БиХ
Форто: Јавни превоз је кључ зелене мобилности Форто: Јавни превоз је кључ зелене мобилности
Учешће цивилног друштва у инфраструктурним пројектима и транспортним политикама Учешће цивилног друштва у инфраструктурним пројектима и транспортним политикама