Mitrović i Scanlan o trasi autoceste kroz Brčko distrikt

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović sastao se sa prvim zamjenikom visokog predstavnika i supervizorom za Brčko distrikt Michaelom Scanlanom.

Na sastanku je razgovarano o izgradnji autoceste Sarajevo – Beograd, odnosno rješavanju problema odabira dijela trase koja prolazi kroz Brčko distrikt.

U narednim danima Ministarstvo će sa supervizorom za Brčko Scanlanom preduzeti aktivnosti da se ove trase autoceste kroz Brčko distrikt usaglase kako bi se nastavilo sa daljnjim aktivnostima na izgradnji dionice Sarajevo – Beograd.

Također, predmet razgovora bila je i tačka dnevnog reda sjednice Predsjedništva Bosne i Hercegovine na kojoj se treba donijeti odluka o pokretanju pregovora radi zaključivanja sporazuma o rekonstrukciji mosta Brčko-Gunja i daljnjim aktivnostima kako bi se došlo u fazu same rekonstrukcije mosta koji je obustavljen za promet teretnih vozila 2019. godine.

Uporedne aktivnosti teku i na rekonstrukciji Luke Brčko te deminiranju desne obale rijeke Save, što je neophodno kako bi se Luka Brčko stavila u funkciju u punom kapacitetu, a sve u interesu privrede i stanovništva Brčko distrikta i Bosne i Hercegovine.

JUNI 2024
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

SEKTORI

KATEGORIJE

Vijesti

 

Posljednje vijesti

Ministar Forto pozdravio mjere OFAC-a i naložio izjašnjenje Konzorcija Ministar Forto pozdravio mjere OFAC-a i naložio izjašnjenje Konzorcija
Ministar Forto insistira na olakšicama za profesionalne vozače iz BiH Ministar Forto insistira na olakšicama za profesionalne vozače iz BiH
Forto: Javni prijevoz je ključ zelene mobilnosti Forto: Javni prijevoz je ključ zelene mobilnosti
Učešće civilnog društva u infrastrukturnim projektima i prometnim politikama Učešće civilnog društva u infrastrukturnim projektima i prometnim politikama