Otvorene ponude za digitalizaciju Javnih RTV servisa u BiH

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

U Ministarstvu komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine danas je održano javno otvaranje pristiglih ponuda u postupu nabavke opreme za digitalni prijenos i emitiranje za Projekat digitalizacije Javnih RTV servisa u Bosni i Hercegovini.

Zaprimljene su dvije ponude. Prva grupa ponuđača („SIRIUS 2010“ d. o. o. Banja Luka i „OIV“ d. o. o. Zagreb) je dala ponudu od 25.535.112,19 KM bez PDV-a, dok je ponuda druge grupe ponuđača („MIBO komunikacije“ d. o. o. Sarajevo, „Roaming Networks“ d. o. o. Banja Luka, „UNIS telekomunikacije“ d. d. Mostar i „Flame Data Technologies“ SRL Rumunija) iznosila 25.532.239,90 KM bez PDV-a.

U narednom periodu izvršit će se evaluacija ponuda te izbor najpovoljnijeg ponuđača koji ispunjava uvjete javnog poziva.

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Edin Forto je naglasio kako je uspješno okončanje ove javne nabavke od krucijalnog značaja za proces digitalizacije u Bosni i Hercegovini, koji kasni gotovo deceniju za evropskim zemljama.

Digitalizacija televizijskog signala, usaglašena u okviru Ženevskog sporazuma iz 2006. godine čiji je potpisnik i Bosna i Hercegovina, podrazumijevala je gašenje analognog televizijskog signala do sredine 2015. godine, što se do sada u našoj zemlji nije dogodilo.

„Nedopustivo je da Bosna i Hercegovina ostane usamljen slučaj u regionu i ostatku Evrope i krajnje je vrijeme da, iako sa gotovo decenijom kašnjenja, naši građani osjete benefite digitalizacije RTV signala“, poručio je ministar Forto.

JULI 2024
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

SEKTORI

KATEGORIJE

Vijesti

 

Posljednje vijesti

Forto održao sastanak sa Konzorcijem Forto održao sastanak sa Konzorcijem
Građanima omogućena upotreba kvalificiranog digitalnog potpisa Građanima omogućena upotreba kvalificiranog digitalnog potpisa
Saopćenje za javnost povodom upita i navoda o valjanosti i zakonitosti izdavanja elektronskog potpisa od strane ovjerioca IDDEEA Saopćenje za javnost povodom upita i navoda o valjanosti i zakonitosti izdavanja elektronskog potpisa od strane ovjerioca IDDEEA
Ministar Forto pozdravio mjere OFAC-a i naložio izjašnjenje Konzorcija Ministar Forto pozdravio mjere OFAC-a i naložio izjašnjenje Konzorcija