Otvorene ponude za digitalizaciju Javnih RTV servisa u BiH

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

U Ministarstvu komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine danas je održano javno otvaranje pristiglih ponuda u postupu nabave opreme za digitalni prijenos i emitiranje za Projekt digitalizacije Javnih RTV servisa u Bosni i Hercegovini.

Zaprimljene su dvije ponude. Prva grupa ponuđača („SIRIUS 2010“ d. o. o. Banja Luka i „OIV“ d. o. o. Zagreb) je dala ponudu od 25.535.112,19 KM bez PDV-a, dok je ponuda druge skupine ponuđača („MIBO komunikacije“ d. o. o. Sarajevo, „Roaming Networks“ d. o. o. Banja Luka, „UNIS telekomunikacije“ d. d. Mostar i „Flame Data Technologies“ SRL Rumunjska) iznosila 25.532.239,90 KM bez PDV-a.

U narednom razdoblju izvršit će se evaluacija ponuda te izbor najpovoljnijeg ponuđača koji ispunjava uvjete javnog poziva.

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Edin Forto je naglasio kako je uspješno okončanje ove javne nabave od krucijalnog značaja za proces digitalizacije u Bosni i Hercegovini, koji kasni gotovo deceniju za europskim zemljama.

Digitalizacija televizijskog signala, usuglašena u okviru Ženevskog sporazuma iz 2006. godine čiji je potpisnik i Bosna i Hercegovina, podrazumijevala je gašenje analognog televizijskog signala do sredine 2015. godine, što se do sada u našoj zemlji nije dogodilo.

„Nedopustivo je da Bosna i Hercegovina ostane usamljen slučaj u regiji i ostatku Europe i krajnje je vrijeme da, iako s gotovo decenijom kašnjenja, naši građani osjete benefite digitalizacije RTV signala“, poručio je ministar Forto.

SRPANJ 2024
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

SEKTORI

KATEGORIJE

Vijesti

 

Posljednje vijesti

Forto održao sastanak s Konzorcijem Forto održao sastanak s Konzorcijem
Građanima omogućena upotreba kvalificiranog digitalnog potpisa Građanima omogućena upotreba kvalificiranog digitalnog potpisa
Priopćenje za javnost povodom upita i navoda o valjanosti i zakonitosti izdavanja elektronskog potpisa od strane ovjeritelja Priopćenje za javnost povodom upita i navoda o valjanosti i zakonitosti izdavanja elektronskog potpisa od strane ovjeritelja
Ministar Forto pozdravio mjere OFAC-a i naložio izjašnjenje Konzorcija Ministar Forto pozdravio mjere OFAC-a i naložio izjašnjenje Konzorcija