Отворене понуде за дигитализацију Јавних РТВ сервиса у БиХ

Пошаљи документе на е-маил

Е-маил пошиљаоца (*):
Е-маил примаоца (*):
Коментар:

У Министарству комуникација и транспорта Босне и Херцеговине данас је одржано јавно отварање пристиглих понуда у поступу набавке опреме за дигитални пренос и емитовање за Пројекат дигитализације Јавних РТВ сервиса у Босни и Херцеговини.

Запримљене су двије понуде. Прва група понуђача („СИРИУС 2010“ д. о. о. Бања Лука и „ОИВ“ д. о. о. Загреб) је дала понуду од 25.535.112,19 КМ без ПДВ-а, док је понуда друге групе понуђача („МИБО комуникације“ д. о. о. Сарајево, „Roaming Networks“ д. о. о. Бања Лука, „УНИС телекомуникације“ д. д. Мостар и „Flame Data Technologies“ SRL Румунија) износила 25.532.239,90 КМ без ПДВ-а.

У наредном периоду извршиће се евалуација понуда те избор најповољнијег понуђача који испуњава услове јавног позива.

Министар комуникација и транспорта Босне и Херцеговине Един Форто је нагласио како је успјешно окончање ове јавне набавке од круцијалног значаја за процес дигитализације у Босни и Херцеговини, који касни готово деценију за европским земљама.

Дигитализација телевизијског сигнала, усаглашена у оквиру Женевског споразума из 2006. године чији је потписник и Босна и Херцеговина, подразумијевала је гашење аналогног телевизијског сигнала до средине 2015. године, што се до сада у нашој земљи није догодило.

„Недопустиво је да Босна и Херцеговина остане усамљен случај у региону и остатку Европе и крајње је вријеме да, иако са готово деценијом кашњења, наши грађани осјете бенефите дигитализације РТВ сигнала“, поручио је министар Форто.

JUL 2024
Пон Уто Сри Чет Пет Суб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

СЕКТОРИ

КАТЕГОРИЈЕ

Вијести

 

Посљедње вијести

Форто одржао састанак са Конзорцијумом Форто одржао састанак са Конзорцијумом
Грађанима омогућена употреба квалификованог дигиталног потписа Грађанима омогућена употреба квалификованог дигиталног потписа
Саопштење за јавност поводом упита и навода о ваљаности и законитости издавања електронског потписа од стране овјериоца Саопштење за јавност поводом упита и навода о ваљаности и законитости издавања електронског потписа од стране овјериоца
Министар Форто поздравио мјере OFAC-a и наложио изјашњење Конзорцијума Министар Форто поздравио мјере OFAC-a и наложио изјашњење Конзорцијума