Ozvaničen završetak izgradnje mosta na rijeci Savi kod Gradiške

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović prisustvovao je večeras u Gradišci svečanom obilježavanju zvaničnog kraja radova na izgradnji mosta preko rijeke Save, čija je procijenjena vrijednost 19,54 milijuna eura.

Kako je istaknuo ministar Mitrović, most Gradiška je velik i ozbiljan projekat, čijim se otvaranjem šalje poruka prijateljstva prema Republici Hrvatskoj.

„Puštanjem u promet ovog mosta prometno će se rasteretiti Gradiška te osigurati povezivanje BiH s EU i zapadnim Balkanom, a što će omogućiti razvoj ovih krajeva, odnosno cijele BiH“, poručio je ministar Mitrović.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik je rekao da je dugo čekana realizacija projekta izgradnje mosta na Savi ostvareni san mnogih generacija na ovim prostorima.

„Naš cilj je biti dio europske prometne komunikacijske mreže kada je riječ o autocestama. I to činimo“, istaknuo je član Predsjedništva BiH Dodik.

Državni tajnik u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske Tomislav Mihotić rekao je da je za Hrvatsku važno otvaranje ovog mosta nakon otvaranja Pelješkog mosta.

„Otvaranje ovog mosta za nas je izuzetno zadovoljstvo jer donosi prosperitet i ekonomski razvoj i razmjenu. Nadamo se da će se ovim mostom ljudi povezivati i ekonomski surađivati u obje zemlje. Sve ovo donosi nove vrijednosti u našoj suradnji“, naglasio je državni tajnik Mihotić.

Šef Sektora za kooperacije u Delegaciji EU u BiH Stefano Ellero rekao je da će most na Savi kod Gradiške omogućiti brojne prednosti ovdašnjim građanima, ekonomiji, ali i cijeloj regiji i EU te dodao da EU odvaja velika sredstva za razvoj cesta radi zadovoljstva svih putnika u nastojanju da BiH ima moderne prometnice.

Svečanosti su prisustvovali predsjednik Narodne skupštine RS-a Nedeljko Čubrilović, ministri u Vladi RS-a, vršitelj dužnosti direktora JP Autoputevi RS Slobodan Stanarević, predstavnici EU u BiH i Hrvatskih cesta, kao i brojni građani.

Galerije slika

SRPANJ 2024
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

SEKTORI

KATEGORIJE

Vijesti

 

Posljednje vijesti

Forto održao sastanak s Konzorcijem Forto održao sastanak s Konzorcijem
Građanima omogućena upotreba kvalificiranog digitalnog potpisa Građanima omogućena upotreba kvalificiranog digitalnog potpisa
Priopćenje za javnost povodom upita i navoda o valjanosti i zakonitosti izdavanja elektronskog potpisa od strane ovjeritelja Priopćenje za javnost povodom upita i navoda o valjanosti i zakonitosti izdavanja elektronskog potpisa od strane ovjeritelja
Ministar Forto pozdravio mjere OFAC-a i naložio izjašnjenje Konzorcija Ministar Forto pozdravio mjere OFAC-a i naložio izjašnjenje Konzorcija