Озваничен завршетак изградње моста на ријеци Сави код Градишке

Пошаљи документе на е-маил

Е-маил пошиљаоца (*):
Е-маил примаоца (*):
Коментар:

Министар комуникација и транспорта Босне и Херцеговине Војин Митровић присуствовао је вечерас у Градишци свечаном обиљежавању званичног краја радова на изградњи моста преко ријеке Саве, чија је процијењена вриједност 19,54 милиона евра.

Како је истакао министар Митровић, мост Градишка је велик и озбиљан пројекат, чијим се отварањем шаље порука пријатељства према Републици Хрватској.

„Пуштањем у промет овог моста саобраћајно ће се растеретити Градишка те обезбиједити повезивање БиХ са ЕУ и западним Балканом, а што ће омогућити развој ових крајева, односно цијеле БиХ“, поручио је министар Митровић.

Члан Предсједништва БиХ Милорад Додик је рекао да је дуго чекана реализација пројекта изградње моста на Сави остварени сан многих генерација на овим просторима.

„Наш циљ је да будемо дио европске саобраћајне комуникационе мреже када је ријеч о ауто-путевима. И то чинимо“, истакао је члан Предсједништва БиХ Додик.

Државни секретар у Министарству мора, промета и инфраструктуре Републике Хрватске Томислав Михотић рекао је да је за Хрватску важно отварање овог моста након отварања Пељешког моста.

„Отварање овог моста за нас је изузетно задовољство јер доноси просперитет и економски развој и размјену. Надамо се да ће се овим мостом људи повезивати и економски сарађивати у обје земље. Све ово доноси нове вриједности у нашој сарадњи“, нагласио је државни секретар Михотић.

Шеф Сектора за кооперације у Делегацији ЕУ у БиХ Стефано Елеро рекао је да ће мост на Сави код Градишке омогућити бројне предности овдашњим грађанима, економији, али и цијелом региону и ЕУ те додао да ЕУ одваја велика средства за развој путева ради задовољства свих путника у настојању да БиХ има модерне саобраћајнице.

Свечаности су присуствовали предсједник Народне скупштине РС-а Недељко Чубриловић, министри у Влади РС-а, вршилац дужности директора ЈП Аутопутеви РС Слободан Станаревић, представници ЕУ у БиХ и Хрватских цеста, као и бројни грађани.

Галерије слика

JUL 2024
Пон Уто Сри Чет Пет Суб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

СЕКТОРИ

КАТЕГОРИЈЕ

Вијести

 

Посљедње вијести

Форто одржао састанак са Конзорцијумом Форто одржао састанак са Конзорцијумом
Грађанима омогућена употреба квалификованог дигиталног потписа Грађанима омогућена употреба квалификованог дигиталног потписа
Саопштење за јавност поводом упита и навода о ваљаности и законитости издавања електронског потписа од стране овјериоца Саопштење за јавност поводом упита и навода о ваљаности и законитости издавања електронског потписа од стране овјериоца
Министар Форто поздравио мјере OFAC-a и наложио изјашњење Конзорцијума Министар Форто поздравио мјере OFAC-a и наложио изјашњење Конзорцијума