10 милиона за јавне сервисе, 4 за БХРТ

Пошаљи документе на е-маил

Е-маил пошиљаоца (*):
Е-маил примаоца (*):
Коментар:

Савјет министара Босне и Херцеговине је, на приједлог министра комуникација и транспорта Едина Форте, усвојио одлуку којом су обезбијеђена четири милиона КМ за Јавни радиотелевизијски сервис Босне и Херцеговине за студијске и продукционе капацитете за производњу сигнала у HD резолуцији те по три милиона КМ владама ентитета за потицај развоја сектора електронских медија.

Додатно, средства дозначена БХРТ-у су намијењена и за отплату права преноса Европског првенства у фудбалу 2024. године и Љетних олимпијских игара 2024. године.

„Ово је први корак. Други мора бити хитно именовање управљачких структура ФТВ-а у Парламенту Федерације БиХ како бисмо на фер начин уредили начин прикупљања РТВ таксе унутар Федерације БиХ. Трећи корак је доношење новог закона који ће трајно уредити стабилност јавних сервиса и од којег ће сва три сервиса имати јачу подршку него данас“, поручио је државни министар комуникација и транспорта Един Форто.

Захвалио се члановима Савјета министара БиХ на подршци за усвајање ове одлуке, а запосленицима БХРТ-а и ФТВ-а на разумијевању и стрпљењу.

Овом одлуком настоји се обезбиједити финансијска стабилност јавних сервиса, што је један од 14 приоритета ЕУ за приступање преговорима, омогућити одрживост и функционалност Јавног РТВ сервиса Босне и Херцеговине и створити претпоставке за подршку и унапређење сектора телекомуникација и електронских медија у БиХ.

APRIL 2024
Пон Уто Сри Чет Пет Суб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

СЕКТОРИ

КАТЕГОРИЈЕ

Вијести

 

Посљедње вијести

Форто и Lore: Уз војну покренути и цивилну сарадњу БиХ и Мериленда Форто и Lore: Уз војну покренути и цивилну сарадњу БиХ и Мериленда
Форто и Nishio: Вријеме је да се умјесто донација окренемо фондовима које користе развијене земље Форто и Nishio: Вријеме је да се умјесто донација окренемо фондовима које користе развијене земље
Министар Форто у посјети Обавјештајно-безбједносној агенцији БиХ Министар Форто у посјети Обавјештајно-безбједносној агенцији БиХ
Договорена сарадња са Хрватском у дигиталној трансформацији Договорена сарадња са Хрватском у дигиталној трансформацији