Форто: Подршка Свјетске банке кључна за модернизацију жељезнице и обнову пута Сарајево - Подгорица

Пошаљи документе на е-маил

Е-маил пошиљаоца (*):
Е-маил примаоца (*):
Коментар:

Модернизација постојећих и изградња нових жељезничких праваца те реконструкција пута Сарајево - Подгорица преко Шћепан Поља два су приоритетна пројекта наше земље за које је Свјетска банка исказала велики интерес да учествује у њиховој реализацији.

Ово је потврђено на данашњем састанку делегације Босне и Херцеговине на челу са министром комуникација и транспорта Едином Фортом са извршним директором Свјетске банке Коеном Давидсеом и потпредсједницом Банке за Европу и централну Азију Антонелом Басани.

Састанак, којем је присуствовао и замјеник министра финансија и трезора Босне и Херцеговине Мухамед Хасановић, одржан је у Маракешу у оквиру Годишњег састанка Свјетске банке и Међународног монетарног фонда на којем министар Форто учествује у улози замјеника гувернера БиХ у Свјетској банци.

Министар Форто је истакао значај подршке Свјетске банке и њених чланица групације у реализацији великих инфраструктурних пројеката који се огледају у значајним износима бесповратних грант средстава који, заједно са ЕУ фондовима, досежу и до 40 посто вриједности пројеката.

Заједнички је закључено да се процедуре одобравања пројеката морају убрзати како Босна и Херцеговина не би и у будућности плаћала пенале за неповлачење одобрених средстава, а министар Форто је похвалио проактиван и предан ангажман руководства представништва Свјетске банке у Сарајеву.

APRIL 2024
Пон Уто Сри Чет Пет Суб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

СЕКТОРИ

КАТЕГОРИЈЕ

Вијести

 

Посљедње вијести

Форто и Lore: Уз војну покренути и цивилну сарадњу БиХ и Мериленда Форто и Lore: Уз војну покренути и цивилну сарадњу БиХ и Мериленда
Форто и Nishio: Вријеме је да се умјесто донација окренемо фондовима које користе развијене земље Форто и Nishio: Вријеме је да се умјесто донација окренемо фондовима које користе развијене земље
Министар Форто у посјети Обавјештајно-безбједносној агенцији БиХ Министар Форто у посјети Обавјештајно-безбједносној агенцији БиХ
Договорена сарадња са Хрватском у дигиталној трансформацији Договорена сарадња са Хрватском у дигиталној трансформацији