Izvješće o provedenim aktivnostima u akciji „Mjesec borbe protiv nelegalnog prijevoza“

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Nakon sastanka zamjenika ministra komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Nedžada Brankovića s predstavnicima Granične policije BiH, Federalnog ministarstva prometa i komunikacija, Ministarstva saobraćaja i veza RS, Federalne uprave policije, Federalne uprave za inspekcijske poslove, Ministarstva unutarnjih poslova RS, Republičke uprave za inspekcijske poslove RS i Vanjskotrgovinske komore BiH, Ministarstvo komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine je pokrenulo akciju opće borbe protiv svih stranih i domaćih fizičkih i pravnih osoba koje obavljaju cestovni prijevoz protivno zakonskim i podzakonskim aktima koji reguliraju ovu oblast.

Inspektorat Ministarstva je, u suradnji s Graničnom policijom BiH, Upravom za inspekcijske poslove RS i Federalnom upravom za inspekcijske poslove, kao i pripadnicima MUP-a, obavljao zajedničke kontrole s ciljem suzbijanja nelegalnog prijevoza u razdoblju od mjesec dana.

Prema planu rada, u razdoblju od 15. 10. do 15. 11. 2020. godine, kontrolna tijela su na području Posušja, Gruda, Tomislavgrada, Zenice, Pala, Sokoca, Gradiške, Banje Luke, Prijedora, Kozarske Dubice, Novog Grada i Kostajnice, kao i na međunarodnim graničnim prijelazima Osoje, Gorica, Kamensko, Rača, Orašje, Šamac, Gradiška, Gradina, Dubica i Kostajnica obavljali inspekcijsku kontrolu nelegalnog prijevoza putnika s vozilima 8+1 sjedišta.

Tom prilikom su na licu mjesta prekršajno sankcionirane 22 fizičke osobe koje se mogu dovesti u vezu s obavljanjem međunarodnog nelegalnog prijevoza putnika.

Inspektori Ministarstva su na međunarodnim graničnim prijelazima, sukladno protokolima mješovitih povjerenstava potpisanim s Republikom Slovenijom, Republikom Austrijom, Švicarskom Konfederacijom i Saveznom Republikom Njemačkom, odbili ulaz ukupno 24 vozila, dok je putnicima koji su se u njima vozili omogućen ulazak u BiH.

Inspektori Republičke uprave za inspekcijske poslove i Federalne uprave za inspekcijske kontrole isključili su iz prometa sedam vozila te poduzeli zakonom predviđene mjere.

Tijekom inspekcijske kontrole ukupno je kontrolirano 76 vozila do 8+1 sjedišta koja se mogu dovesti u vezu s obavljanjem nelegalnog međunarodnog prijevoza putnika.

Akcija kontrole nelegalnog prijevoza putnika s 8+1 sjedišta nastavlja se kontinuirano i u narednom razdoblju.

TRAVANJ 2024
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

SEKTORI

KATEGORIJE

Vijesti

 

Posljednje vijesti

Forto i Lore: Uz vojnu pokrenuti i civilnu suradnju BiH i Marylanda Forto i Lore: Uz vojnu pokrenuti i civilnu suradnju BiH i Marylanda
Forto i Nishio: Vrijeme je da se umjesto donacija okrenemo fondovima koje koriste razvijene zemlje Forto i Nishio: Vrijeme je da se umjesto donacija okrenemo fondovima koje koriste razvijene zemlje
Ministar Forto u posjetu Obavještajno-sigurnosnoj agenciji BiH Ministar Forto u posjetu Obavještajno-sigurnosnoj agenciji BiH
Dogovorena suradnja s Hrvatskom u digitalnoj transformaciji Dogovorena suradnja s Hrvatskom u digitalnoj transformaciji