Извјештај о спроведеним активностима у акцији „Мјесец борбе против нелегалног превоза“

Пошаљи документе на е-маил

Е-маил пошиљаоца (*):
Е-маил примаоца (*):
Коментар:

Након састанка замјеника министра комуникација и транспорта Босне и Херцеговине Неџада Бранковића са представницима Граничне полиције БиХ, Федералног министарства промета и комуникација, Министарства саобраћаја и веза РС, Федералне управе полиције, Федералне управе за инспекцијске послове, Министарства унутрашњих послова РС, Републичке управе за инспекцијске послове РС и Спољнотрговинске коморе БиХ, Министарство комуникација и транспорта Босне и Херцеговине је покренуло акцију опште борбе против свих страних и домаћих физичких и правних лица која обављају друмски превоз противно законским и подзаконским актима који регулишу ову област.

Инспекторат Министарства је, у сарадњи са Граничном полицијом БиХ, Управом за инспекцијске послове РС и Федералном управом за инспекцијске послове, као и припадницима МУП-а, обављао заједничке контроле с циљем сузбијања нелегалног превоза у периоду од мјесец дана.

Према плану рада, у периоду од 15. 10. до 15. 11. 2020. године, контролни органи су на подручју Посушја, Груда, Томиславграда, Зенице, Пала, Сокоца, Градишке, Бање Луке, Приједора, Козарске Дубице, Новог Града и Костајнице, као и на међународним граничним прелазима Осоје, Горица, Каменско, Рача, Орашје, Шамац, Градишка, Градина, Дубица и Костајница обављали инспекцијску контролу нелегалног превоза путника са возилима 8+1 сједишта.

Том приликом су на лицу мјеста прекршајно санкционисана 22 физичка лица која се могу довести у везу са обављањем међународног нелегалног превоза путника.

Инспектори Министарства су на међународним граничним прелазима, у складу са протоколима мјешовитих комисија потписаним са Републиком Словенијом, Републиком Аустријом, Швајцарском Конфедерацијом и Савезном Републиком Њемачком, одбили улаз укупно 24 возила, док је путницима који су се у њима возили омогућен улазак у БиХ.

Инспектори Републичке управе за инспекцијске послове и Федералне управе за инспекцијске контроле искључили су из саобраћаја седам возила те предузели законом предвиђене мјере.

Током инспекцијске контроле укупно је контролисано 76 возила до 8+1 сједишта која се могу довести у везу са обављањем нелегалног међународног превоза путника.

Акција контроле нелегалног превоза путника са 8+1 сједишта наставља се континуирано и у наредном периоду.

APRIL 2024
Пон Уто Сри Чет Пет Суб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

СЕКТОРИ

КАТЕГОРИЈЕ

Вијести

 

Посљедње вијести

Форто и Lore: Уз војну покренути и цивилну сарадњу БиХ и Мериленда Форто и Lore: Уз војну покренути и цивилну сарадњу БиХ и Мериленда
Форто и Nishio: Вријеме је да се умјесто донација окренемо фондовима које користе развијене земље Форто и Nishio: Вријеме је да се умјесто донација окренемо фондовима које користе развијене земље
Министар Форто у посјети Обавјештајно-безбједносној агенцији БиХ Министар Форто у посјети Обавјештајно-безбједносној агенцији БиХ
Договорена сарадња са Хрватском у дигиталној трансформацији Договорена сарадња са Хрватском у дигиталној трансформацији