Jače partnerstvo Ministarstva i UN-a

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Edin Forto prisustvovao je danas radnom sastanku koji je organizirala rezidentna koordinatorica Ujedinjenih naroda u Bosni i Hercegovini Ingrid Macdonald sa timom UN-a u Bosni i Hercegovini.

Fokus sastanka bio je usmjeren na jačanje saradnje i podrške Ministarstvu komunikacija i prometa u ključnim oblastima kako bi se unaprijedila digitalna transformacija i povezanost Bosne i Hercegovine.

Sastanak je obilježilo predstavljanje zajedničkih aktivnosti agencija UN-a, uključujući IOM, ITU, UNECE, UNDP, UNFPA, UNICEF, UNESCO i UN Women, a ministar Forto je naglasio važnost podrške UN-a u ostvarivanju ciljeva Ministarstva.

Ujedinjeni narodi su predstavili sveobuhvatni pregled svih aktivnosti relevantnih za digitalnu transformaciju i povezanost, kibernetičku sigurnost, inkluzivnost i jednakost u digitalnom dobu te sigurnost na cestama i urbanu mobilnost.

Ovaj sastanak predstavlja značajan korak u jačanju partnerstva između Ujedinjenih naroda u BiH i Ministarstva komunikacija i prometa BiH, otvarajući put za utjecajne inicijative koje se usklađuju sa prioritetima Ministarstva i Okvirom saradnje Bosne i Hercegovine i UN-a za održivi razvoj te potvrđuju predanost tome da niko ne bude izostavljen.

FEBRUAR 2024
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3

SEKTORI

KATEGORIJE

Vijesti

 

Posljednje vijesti

Gradimo digitalne ceste ka EU Gradimo digitalne ceste ka EU
Politički prioriteti za otvaranje pregovora sa EU - Zakon o sukobu interesa BiH i Zakon o sudovima BiH Politički prioriteti za otvaranje pregovora sa EU - Zakon o sukobu interesa BiH i Zakon o sudovima BiH
Bosna i Hercegovina spremna za pregovore sa EU Bosna i Hercegovina spremna za pregovore sa EU
10 miliona za javne servise, 4 za BHRT 10 miliona za javne servise, 4 za BHRT