Ministri Mitrović i Ibrahimović potpisali Memorandum o razumijevanju i saradnji na realizaciji infrastrukturnih projekata

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović i potpredsjednik Vlade i ministar kapitalnih investicija Crne Gore Ervin Ibrahimović potpisali su danas u Sarajevu Memorandum o razumijevanju i saradnji na realizaciji infrastrukturnih projekata između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Crne Gore.

Kako je istaknuto tokom bilateralnog sastanaka delegacija Bosne i Hercegovine i Crne Gore, uvažavajući sve do sada zaključene bilateralne sporazume, izgradnja prometne infrastrukture od ključnog je značaja za ekonomski i društveni razvoj dviju zemalja.

„Izgradnja i održavanje putnih komunikacija i objekata na njima ima izuzetan značaj za regionalno povezivanje država zapadnog Balkana i članica Evropske unije, što doprinosi boljoj privrednoj saradnji i ekonomskom razvoju. Izgradnjom prometne infrastrukture poboljšala bi se povezanost Sarajeva i Podgorice, kao i direktne veze susjeda“, istakao je ministar Mitrović.

„Izrazito mi je zadovoljstvo što sam danas imao čast sa ministrom Mitrovićem potpisati ovaj memorandum o saradnji koji je prvi korak ka realizaciji više veoma važnih projekata za bolje prometno povezivanje dviju prijateljskih zemalja. Svojim potpisom potvrđujemo da želimo jačati naše međudržavne, prijateljske, ali i ekonomske veze“, rekao je ministar Ibrahimović.

Dodao je da će narednih dana u Skupštini Crne Gore biti potvrđen Sporazum o sufinansiranju izgradnje mosta preko Tare na granici Šćepan Polje – Hum i da su u budžetu za 2023. već predviđena sredstva koju za tu namjenu treba izdvojiti crnogorska strana.

 

JUNI 2023
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

SEKTORI

KATEGORIJE

Vijesti

 

Posljednje vijesti

Direktna linija Sarajevo - Prag i brza cesta Bihać - Sarajevo - Podgorica Direktna linija Sarajevo - Prag i brza cesta Bihać - Sarajevo - Podgorica
Jačanje saradnje BiH i Italije Jačanje saradnje BiH i Italije
Podrška Njemačke evropskom putu BiH Podrška Njemačke evropskom putu BiH
Zamjenik Janjić otvorio radionicu o reformi poštanskog sektora BiH Zamjenik Janjić otvorio radionicu o reformi poštanskog sektora BiH