Rumunija podržala pristupanje BiH EU

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Edin Forto održao je danas sastanak sa ambasadorom Rumunije u Bosni i Hercegovini NJ. E. Antonom Păcurețuom na kojem su razgovarali o digitalizaciji i kibernetičkoj sigurnosti, kao i iskustvima Rumunije pri pristupanju EU.

Ambasador Păcurețu je upoznao ministra Fortu sa stanjem u oblasti komunikacija u Rumuniji i kibernetičkom sigurnosti, dok je ministar Forto naglasio da je u Bosni i Hercegovini u toku postupak digitalizacije i donošenje zakonskih rješenja koja omogućavaju i kibernetičku sigurnost.

Ambasador Rumunije je podržao Bosnu i Hercegovinu na putu ka pridruživanju Evropskoj uniji, naročito kroz razmjenu znanja i iskustava koje je ova zemlja stekla u pristupnom procesu, izrazivši želju da se saradnja kroz nadležnosti Ministarstva još više osnaži razvijanjem novih projekata.

Sagovornici su se složili da se saradnja podigne na viši nivo zbog značaja i blizine dviju država, a ambasador Păcurețu je ministra Fortu pozvao u službenu posjetu Rumuniji.

JUNI 2023
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

SEKTORI

KATEGORIJE

Vijesti

 

Posljednje vijesti

Direktna linija Sarajevo - Prag i brza cesta Bihać - Sarajevo - Podgorica Direktna linija Sarajevo - Prag i brza cesta Bihać - Sarajevo - Podgorica
Jačanje saradnje BiH i Italije Jačanje saradnje BiH i Italije
Podrška Njemačke evropskom putu BiH Podrška Njemačke evropskom putu BiH
Zamjenik Janjić otvorio radionicu o reformi poštanskog sektora BiH Zamjenik Janjić otvorio radionicu o reformi poštanskog sektora BiH