Zamjenik Janjić na Samitu ITF-a

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Zamjenik ministra komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Ognjen Janjić predvodi delegaciju Ministarstva na Samitu Međunarodnog prometnog foruma (ITF).

Tokom današnjeg ministarskog skupa razgovaralo se o pristupanju novih članica ITF-u, razvoju i utvrđivanju multilateralnih kvota CEMT dozvola.  

U svom izlaganju, zamjenik ministra Janjić je istaknuo problematiku nedovoljnog broja dozvola za prijevoz tereta sa kojim je suočena Bosna i Hercegovina, što predstavlja izazov za naše prijevoznike, ali i otežavajuću okolnost za protok robe. Naglasio je da je Bosna i Hercegovina spremna aktivno učestvovati u regionalnim inicijativama i dijalogu sa svim relevantnim faktorima kako bi se uspostavila harmonizacija i stvorili preduvjeti za povećanje bazne kvote dozvola. Ustupanje viška CEMT dozvola kojima raspolažu zemlje EU prema zemljama u potrebi dodatno bi potaknulo trgovinu i ojačalo regionalnu ekonomsku integraciju pa je naša delegacija uputila molbu da se ova opcija ozbiljno razmotri.

Galerije slika

SEPTEMBAR 2023
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

SEKTORI

KATEGORIJE

Vijesti

 

Posljednje vijesti

Sloboda govora je sada važnija nego ikada Sloboda govora je sada važnija nego ikada
Forto zatražio hitnu smjenu rukovodstva Agencije za nadzor osiguranja FBiH zbog poskupljenja registracije vozila Forto zatražio hitnu smjenu rukovodstva Agencije za nadzor osiguranja FBiH zbog poskupljenja registracije vozila
Moramo pojačati ulaganje u istraživanje i razvoj, za svaku uloženu KM vraćaju se 4 Moramo pojačati ulaganje u istraživanje i razvoj, za svaku uloženu KM vraćaju se 4
Kreće obnova mosta Brčko - Gunja Kreće obnova mosta Brčko - Gunja