Додјела уговора о дигитализацији одгађа се до одлуке Суда БиХ

Пошаљи документе на е-маил

Е-маил пошиљаоца (*):
Е-маил примаоца (*):
Коментар:

Додјела уговора о набавци опреме за дигитални пренос и емитовање за Пројекат дигитализације Јавних РТВ сервиса у Босни и Херцеговини чекат ће одлуку Суда Босне и Херцеговине по тужби коју су МИБО комуникације д. о. о. Сарајево (у име Конзорцијума који још чине: Roaming Networks д. о. о. Бања Лука, УНИС телекомуникације д. д. Мостар и Flame Data Technologies SRL Румунија) уложиле на Закључак Канцеларије за разматрање жалби Босне и Херцеговине од 31. 10. 2023. године.

Наведеним закључком, Канцеларија за разматрање жалби БиХ одбацила је жалбу МИБО комуникација на одлуку о избору најповољнијег понуђача од 18. 7. 2023. године, донесену на приједлог Комисије за спровођење јавне набавке за дигитални пренос и емитовање, којом је најповољнијим изабран Конзорцијум у групи понуђача Сириус 2010 Бања Лука – Одашиљачи и везе (ОИВ) Загреб. Канцеларија је овакав закључак донијела због одустајања од жалбе једног од чланова Конзорцијума (УНИС телекомуникације).

МИБО комуникације, као лидер Конзорцијума, су на наведени закључак Канцеларије поднијеле тужбу Суду Босне и Херцеговине са захтјевом за поништење Закључка, а од Министарства затражили одлагање извршења Закључка Канцеларије.

С обзиром на чињеницу да је овај пројекат дигитализације од јавног интереса и имајући у виду велику вриједност набавке, која без ПДВ-а износи 25,8 милиона КМ, као и то да је законски рок за рјешавање Суда БиХ у овим споровима 60 дана, Министарство комуникација и транспорта БиХ инсистира на брзом одлучивању Суда.

„Не прејудицирајући одлуку Суда БиХ, али у случају да Суд БиХ поништи Закључак Канцеларије, то би водило ка захтјеву за накнаду штете, што би поред вриједности пројекта дигитализације значило и вишемилионски додатни трошак за државни буџет. С обзиром на наведено, евидентан је јавни интерес да сачекамо одлуку Суда БиХ прије потписивања уговора за Пројекат дигитализације Јавних РТВ сервиса у Босни и Херцеговини“, изјавио је министар комуникација и транспорта Босне и Херцеговине Един Форто.

MAJ 2024
Пон Уто Сри Чет Пет Суб Нед
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

СЕКТОРИ

КАТЕГОРИЈЕ

Вијести

 

Посљедње вијести

Комесар Бретон потписао Споразум о приступању БиХ Дигиталној Европи Комесар Бретон потписао Споразум о приступању БиХ Дигиталној Европи
Форто: Беспапирно пословање је први корак ка дигиталној трансформацији БиХ Форто: Беспапирно пословање је први корак ка дигиталној трансформацији БиХ
Након 16 година биће признате бх. возачке дозволе у Италији Након 16 година биће признате бх. возачке дозволе у Италији
Форто: Развој пловног пута Саве је од круцијалног значаја за јачање економије Форто: Развој пловног пута Саве је од круцијалног значаја за јачање економије