Forto: BiH mora uvesti privatni sektor kroz partnerstva i koncesije

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Otvaranje mogućnosti za javno-privatno partnerstvo ključ je ubrane realizacije infrastrukturnih i drugih projekata od kojih zavisi razvoj naše zemlje, zaključeno je na današnjem sastanku ministra komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Edina Forte sa potpredsjednikom Međunarodne finansijske korporacije članica grupacije Svjetske banke (IFC) za Evropu i Latinsku Ameriku Alfonsom Garciom Morom i regionalnom direktoricom IFC-a za istočnu i centralnu Evropu Ranom Karadsheh.

Sastanak je održan u Marakešu u okviru Godišnjeg sastanka Svjetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda na kojem ministar Forto učestvuje u ulozi zamjenika guvernera BiH u Svjetskoj banci.

Tokom sastanka kojem je prisustvovao i zamjenik ministra finansija Bosne i Hercegovine Muhamed Hasanović, ministar Forto je istakao da brojni regionalni i evropski projekti uspjeh duguju upravo JPP-u te da je krajnje vrijeme da ovu pozitivnu praksu Evrope i svijeta počnemo primjenjivati u BiH.

„Bosna i Hercegovina mora uvesti privatni sektor kroz partnerstva i koncesije“, poručio je ministar Forto na sastanku.

FEBRUAR 2024
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3

SEKTORI

KATEGORIJE

Vijesti

 

Posljednje vijesti

Gradimo digitalne ceste ka EU Gradimo digitalne ceste ka EU
Politički prioriteti za otvaranje pregovora sa EU - Zakon o sukobu interesa BiH i Zakon o sudovima BiH Politički prioriteti za otvaranje pregovora sa EU - Zakon o sukobu interesa BiH i Zakon o sudovima BiH
Bosna i Hercegovina spremna za pregovore sa EU Bosna i Hercegovina spremna za pregovore sa EU
10 miliona za javne servise, 4 za BHRT 10 miliona za javne servise, 4 za BHRT