Форто: Дјеца у БиХ заслужују најбоље!

Пошаљи документе на е-маил

Е-маил пошиљаоца (*):
Е-маил примаоца (*):
Коментар:

Увезивање свих школа на брзи интернет предуслов је дигиталне трансформације у бх. образовању и зато је пројекат GIGA, који предводе UNICEF и Међународна унија за телекомуникације (ITU), од кључног интереса не само у смислу увезивања него и осигурања квалитетног, безбједног интернета у свим школама.

Порука је ово министра комуникација и транспорта Босне и Херцеговине Едина Форте који је са колегама из Министарства цивилних послова БиХ у Женеви одржао више састанака са представницима UNICEF-a, ITU-a и других међународних делегација те приватног сектора о могућностима умрежавања 500 основних и средњих бх. школа, чиме би се приступ интернету омогућио за више од 14.000 ученика.

„Међусекторска партнерства и координисани напори су кључни за умрежавање школа на интернет. Власти Босне и Херцеговине су већ успјеле у мапирању и позиционирању бх. основних и средњих, централних и подручних школа на глобалној GIGA мапи, тиме приоритизирајућинапредак у области приступа информацијама, могућностима и образовању за свако дијете у Босни и Херцеговини. UNICEF у БиХ се радује свједочити и подржати такве савезе и партнерства у наредним фазама дигиталне трансформације у образовању“, изјавила је Veronika Vashchenko, вршитељица дужности представнице UNICEF-a у Босни и Херцеговини.

Заједнички је закључено како се на оваквим примјерима и пројектима практично даје подршка процесу дигиталне трансформације у образовању, што кореспондира са приоритетима Босне и Херцеговине на путу европских интеграција.

Министар Форто је најавио да ће у циљу што бржег и квалитетнијег спровођења GIGA пројекта у Босни и Херцеговини у њега активно бити укључени телеком оператори и представници приватног сектора који учествовањем у оваквим пројектима показују друштвено одговоран приступ.

MAJ 2024
Пон Уто Сри Чет Пет Суб Нед
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

СЕКТОРИ

КАТЕГОРИЈЕ

Вијести

 

Посљедње вијести

Комесар Бретон потписао Споразум о приступању БиХ Дигиталној Европи Комесар Бретон потписао Споразум о приступању БиХ Дигиталној Европи
Форто: Беспапирно пословање је први корак ка дигиталној трансформацији БиХ Форто: Беспапирно пословање је први корак ка дигиталној трансформацији БиХ
Након 16 година биће признате бх. возачке дозволе у Италији Након 16 година биће признате бх. возачке дозволе у Италији
Форто: Развој пловног пута Саве је од круцијалног значаја за јачање економије Форто: Развој пловног пута Саве је од круцијалног значаја за јачање економије