Forto kod Varhelyija: Euroskepticizam se može ugušiti samo velikim infrastrukturnim projektima

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Rastući euroskepticizam se može ugušiti samo velikim infrastrukturnim projektima, prije svega željezničkim, cestovnim i energetskim, odnosno većim izdvajanjima i iz europskih fondova kako bi se unaprijedio standard građana Bosne i Hercegovine.

Ovo je danas u Briselu poručio Edin Forto, državni ministar komunikacija i prometa, na sastanku s europskim komesarom za proširenje Oliverom Varhelyijem.

Ministar Forto je naveo kako poseban kapacitet za razvoj ima proces digitalne transformacije, dodajući da je BiH okončala pregovore za pristupanje programu Digitalna Europa te da su pri kraju usuglašavanja strateških dokumenata među kojima je i Strategija širokopojasnog pristupa internetu te Politika sektora elektroničkih komunikacija za razdoblje od 2023. do 2027. godine.

„Pred institucijama BiH na svim razinama vlasti je mnogo posla na ispunjavanju uvjeta na putu ka članstvu u Uniji, ali taj proces građani moraju osjetiti u vidu kvalitetnijeg života u BiH. U suprotnom, puko usklađivanje propisa neće imati svrhu“, rekao je Forto.

Razgovor s komesarom Varhelyijem ministar Forto je iskoristio da aktualizira pitanje ukidanja roaminga između zemalja zapadnog Balkana i EU te pitanje boravka profesionalnih vozača na teritoriju Unije odnosno ukidanja ograničenja trajanja boravka od 90 u 180 dana.

Akcentirao je potrebu odlučnije podrške Europske unije regionalnim projektima poput izgradnje ceste Sarajevo - Podgorica i modernizaciji i izgradnji željezničke infrastrukture.

 

SVIBANJ 2024
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

SEKTORI

KATEGORIJE

Vijesti

 

Posljednje vijesti

Komesar Breton potpisao Sporazum o pristupanju BiH Digitalnoj Europi Komesar Breton potpisao Sporazum o pristupanju BiH Digitalnoj Europi
Forto: Bespapirno poslovanje je prvi korak ka digitalnoj transformaciji BiH Forto: Bespapirno poslovanje je prvi korak ka digitalnoj transformaciji BiH
Nakon 16 godina bit će priznate bh. vozačke dozvole u Italiji Nakon 16 godina bit će priznate bh. vozačke dozvole u Italiji
Forto: Razvoj plovnog puta Save je od krucijalnog značaja za jačanje ekonomije Forto: Razvoj plovnog puta Save je od krucijalnog značaja za jačanje ekonomije