Форто код Вархељија: Евроскептицизам се може угушити само великим инфраструктурним пројектима

Пошаљи документе на е-маил

Е-маил пошиљаоца (*):
Е-маил примаоца (*):
Коментар:

Растући евроскептицизам се може угушити само великим инфраструктурним пројектима, прије свега жељезничким, друмским и енергетским, односно већим издвајањима и из европских фондова како би се унаприједио стандард грађана Босне и Херцеговине.

Ово је данас у Бриселу поручио Един Форто, државни министар комуникација и транспорта, на састанку са европским комесаром за проширење Оливером Вархељијем.

Министар Форто је навео како посебан капацитет за развој има процес дигиталне трансформације, додајући да је БиХ окончала преговоре за приступање програму Дигитална Европа те да су при крају усаглашавања стратешких докумената међу којима је и Стратегија широкопојасног приступа интернету те Политика сектора електронских комуникација за период од 2023. до 2027. године.

„Пред институцијама БиХ на свим нивоима власти је много посла на испуњавању услова на путу ка чланству у Унији, али тај процес грађани морају осјетити у виду квалитетнијег живота у БиХ. У супротном, пуко усклађивање прописа неће имати сврху“, рекао је Форто.

Разговор са комесаром Вархељијем министар Форто је искористио да актуелизује питање укидања роминга између земаља западног Балкана и ЕУ те питање боравка професионалних возача на територији Уније односно укидања ограничења трајања боравка од 90 у 180 дана.

Акцентирао је потребу одлучније подршке Европске уније регионалним пројектима попут изградње пута Сарајево - Подгорица и модернизацији и изградњи жељезничке инфраструктуре.

MAJ 2024
Пон Уто Сри Чет Пет Суб Нед
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

СЕКТОРИ

КАТЕГОРИЈЕ

Вијести

 

Посљедње вијести

Комесар Бретон потписао Споразум о приступању БиХ Дигиталној Европи Комесар Бретон потписао Споразум о приступању БиХ Дигиталној Европи
Форто: Беспапирно пословање је први корак ка дигиталној трансформацији БиХ Форто: Беспапирно пословање је први корак ка дигиталној трансформацији БиХ
Након 16 година биће признате бх. возачке дозволе у Италији Након 16 година биће признате бх. возачке дозволе у Италији
Форто: Развој пловног пута Саве је од круцијалног значаја за јачање економије Форто: Развој пловног пута Саве је од круцијалног значаја за јачање економије