Форто: Морамо сустићи регион

Пошаљи документе на е-маил

Е-маил пошиљаоца (*):
Е-маил примаоца (*):
Коментар:

Босна и Херцеговина се тренутно налази на посљедњем мјесту од свих шест економија земаља западног Балкана по степену усклађености транспортне политике са законодавством Европске уније.

„Наведено усклађивање је огроман посао који нас чека у процесу преговора о чланству у ЕУ. Нема објашњења да смо као држава постигли јако низак степен усклађености са законодавством ЕУ у области транспорта, а да смо се на испуњење тих услова обавезали ратификацијом Споразума о формирању Транспортне заједнице 2018. године“, поручио је министар комуникација и транспорта Босне и Херцеговине Един Форто те додао како је потребно сву енергију усмјерити на унутрашњу координацију у Босни и Херцеговини како бисмо испоручили рјешења која ће бити примијењена на свим нивоима власти и убрзати пут Босне и Херцеговине у Европску унију.

Улагања у транспортну инфраструктуру кључ су јачања регионалне сарадње али и европских интеграција Западног Балкана те су покретач економије односно подизања стандарда грађана, порука је са данашњег састанка Министарског савјета Транспортне заједнице одржаног у Скопљу, а којем је присуствовао министар Форто те руководства министарстава транспорта Сјеверне Македоније, Црне Горе, Србије, Албаније, Косова, Грчке, Грузије, Молдавије и Украјине, под покровитељством Сталног секретаријата Транспортне заједнице.

Министри су се у оквиру Регионалне конференције о паметним системима обавезали на увођење нових технологија у циљу унапрјеђења првенствено безбједности у саобраћају и његовог убрзања.

Министарски савјет Транспортне заједнице расправљао је о напретку земаља у реализацији инфраструктурних пројеката на главним коридорима TEN-T мреже (европски коридори), као и о напретку усклађивања транспортне политике са законодавством Европске уније.

MAJ 2024
Пон Уто Сри Чет Пет Суб Нед
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

СЕКТОРИ

КАТЕГОРИЈЕ

Вијести

 

Посљедње вијести

Комесар Бретон потписао Споразум о приступању БиХ Дигиталној Европи Комесар Бретон потписао Споразум о приступању БиХ Дигиталној Европи
Форто: Беспапирно пословање је први корак ка дигиталној трансформацији БиХ Форто: Беспапирно пословање је први корак ка дигиталној трансформацији БиХ
Након 16 година биће признате бх. возачке дозволе у Италији Након 16 година биће признате бх. возачке дозволе у Италији
Форто: Развој пловног пута Саве је од круцијалног значаја за јачање економије Форто: Развој пловног пута Саве је од круцијалног значаја за јачање економије