Повезаност БиХ са регионом и Европом мора бити приоритет

Пошаљи документе на е-маил

Е-маил пошиљаоца (*):
Е-маил примаоца (*):
Коментар:

„Повезаност Босне и Херцеговине с регионом, али и свих нас с Европом мора бити приоритет. Слободан проток наших људи, робе и идеја зауставиће исељавање и вратити наду у боље сутра“, рекао је министар комуникација и транспорта Босне и Херцеговине Един Форто након данашњег састанка у Београду с министром грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Републике Србије Гораном Весићем, додајући како ће двије земље заједно разговарати с партнерима из ЕУ о финансирању пројеката.

Министри су се сложили да је један од битнијих пројеката између Босне и Херцеговине и Србије изградња пруге Сарајево – Београд који је настао као заједничка иницијатива министара двију земаља. Пруга ће омогућити даље јачање привредне активности између Србије и БиХ.

Такође, када је у питању изградња аутопута Сарајево – Београд, министар Весић је истакао да ће дио аутопута Сремска Рача – Кузмин бити завршен до краја године.

Саговорници су појаснили да се тренутно ради и на реконструкцији мостова на Дрини између Србије и БиХ.

Министар Форто је нагласио како је након првог састанка са Весићем инициран развој дигитализације транспортних дозвола.

„Пословна заједница која се бави превозом у региону моћи ће дигитализовати све што је потребно како би се омогућио неометан прелазак преко границе“, навео је Форто.

На крају је министар Форто позвао министра Весића 6. и 7. јуна у Сарајево да са партнерима из цијелог региона и ЕУ разговарају о пројектима, поготово онима из жељезничког сектора, а када се очекује и потписивање споразума о заједничком инвестирању у жељезнички коридор.

Галерије слика

JUN 2024
Пон Уто Сри Чет Пет Суб Нед
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

СЕКТОРИ

КАТЕГОРИЈЕ

Вијести

 

Посљедње вијести

Министар Форто инсистира на олакшицама за професионалне возаче из БиХ Министар Форто инсистира на олакшицама за професионалне возаче из БиХ
Форто: Јавни превоз је кључ зелене мобилности Форто: Јавни превоз је кључ зелене мобилности
Учешће цивилног друштва у инфраструктурним пројектима и транспортним политикама Учешће цивилног друштва у инфраструктурним пројектима и транспортним политикама
До краја јула тендер за избор извођача радова за изградњу међудржавног моста преко ријеке Таре До краја јула тендер за избор извођача радова за изградњу међудржавног моста преко ријеке Таре