Градња међудржавног моста код Шћепан Поља наредне године

Пошаљи документе на е-маил

Е-маил пошиљаоца (*):
Е-маил примаоца (*):
Коментар:

Градња међудржавног моста преко ријеке Таре на споју магистралог пута на локацији Шћепан Поље почет ће током наредне године, договорено је ово на састанку министра комуникација и транспорта Босне и Херцеговине Едина Форте и министра саобраћаја и поморства Филипа Радуловића.

Министри су на састанку са представницима Свјетске банке и EBRD-a упутили заједничку иницијативу за добијање бесповратних средстава за реализацију овог пројекта и изградњу приступних путева.

„Одлучили смо да 2024. започнемо изградњу моста у Шћепан Пољу, а недуго затим очекујемо почетак изградње приступних путева са обје стране. Започињемо нешто што је осмишљено још 1983. године. Крајње је вријеме“, рекао је министар Форто.

Изградња моста биће финансирана заједничким средствима двију држава.

„Ово је за нас врло важан пројекат чијом ће се реализацијом ријешити вишедеценијски проблем неусловног постојећег моста који повезује двије државе и који је дио међународне саобраћајнице Подгорица – Сарајево“, истакао је Радуловић.

Министар Радуловић је упознао министра Форту са иницијативом изградње Јадранско-јонског аутопута, нагласивши значај тог пројекта за Црну Гору јер би се њиме средња Европа и сјеверна Италија спојила са Јонским полуострвом преко Словеније, Хрватске, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Албаније и Грчке.

На састанку је разговрано и о плановима на реализацији путног правца Горажде – Пљевља који би био веза аутопута Бар – Бољаре и аутопута Пожега – Сарајево.

MAJ 2024
Пон Уто Сри Чет Пет Суб Нед
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

СЕКТОРИ

КАТЕГОРИЈЕ

Вијести

 

Посљедње вијести

Комесар Бретон потписао Споразум о приступању БиХ Дигиталној Европи Комесар Бретон потписао Споразум о приступању БиХ Дигиталној Европи
Форто: Беспапирно пословање је први корак ка дигиталној трансформацији БиХ Форто: Беспапирно пословање је први корак ка дигиталној трансформацији БиХ
Након 16 година биће признате бх. возачке дозволе у Италији Након 16 година биће признате бх. возачке дозволе у Италији
Форто: Развој пловног пута Саве је од круцијалног значаја за јачање економије Форто: Развој пловног пута Саве је од круцијалног значаја за јачање економије