Jače partnerstvo Ministarstva i UN-a

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Edin Forto prisustvovao je danas radnom sastanku koji je organizirala rezidentna koordinatorica Ujedinjenih naroda u Bosni i Hercegovini Ingrid Macdonald sa timom UN-a u Bosni i Hercegovini.

Fokus sastanka bio je usmjeren na jačanje saradnje i podrške Ministarstvu komunikacija i prometa u ključnim oblastima kako bi se unaprijedila digitalna transformacija i povezanost Bosne i Hercegovine.

Sastanak je obilježilo predstavljanje zajedničkih aktivnosti agencija UN-a, uključujući IOM, ITU, UNECE, UNDP, UNFPA, UNICEF, UNESCO i UN Women, a ministar Forto je naglasio važnost podrške UN-a u ostvarivanju ciljeva Ministarstva.

Ujedinjeni narodi su predstavili sveobuhvatni pregled svih aktivnosti relevantnih za digitalnu transformaciju i povezanost, kibernetičku sigurnost, inkluzivnost i jednakost u digitalnom dobu te sigurnost na cestama i urbanu mobilnost.

Ovaj sastanak predstavlja značajan korak u jačanju partnerstva između Ujedinjenih naroda u BiH i Ministarstva komunikacija i prometa BiH, otvarajući put za utjecajne inicijative koje se usklađuju sa prioritetima Ministarstva i Okvirom saradnje Bosne i Hercegovine i UN-a za održivi razvoj te potvrđuju predanost tome da niko ne bude izostavljen.

JUNI 2024
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

SEKTORI

KATEGORIJE

Vijesti

 

Posljednje vijesti

Ministar Forto insistira na olakšicama za profesionalne vozače iz BiH Ministar Forto insistira na olakšicama za profesionalne vozače iz BiH
Forto: Javni prijevoz je ključ zelene mobilnosti Forto: Javni prijevoz je ključ zelene mobilnosti
Učešće civilnog društva u infrastrukturnim projektima i prometnim politikama Učešće civilnog društva u infrastrukturnim projektima i prometnim politikama
Do kraja jula tender za izbor izvođača radova za izgradnju međudržavnog mosta preko rijeke Tare Do kraja jula tender za izbor izvođača radova za izgradnju međudržavnog mosta preko rijeke Tare