Jače partnerstvo Ministarstva i UN-a

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Edin Forto prisustvovao je danas radnom sastanku koji je organizirala rezidentna koordinatorica Ujedinjenih naroda u Bosni i Hercegovini Ingrid Macdonald sa timom UN-a u Bosni i Hercegovini.

Fokus sastanka bio je usmjeren na jačanje saradnje i podrške Ministarstvu komunikacija i prometa u ključnim oblastima kako bi se unaprijedila digitalna transformacija i povezanost Bosne i Hercegovine.

Sastanak je obilježilo predstavljanje zajedničkih aktivnosti agencija UN-a, uključujući IOM, ITU, UNECE, UNDP, UNFPA, UNICEF, UNESCO i UN Women, a ministar Forto je naglasio važnost podrške UN-a u ostvarivanju ciljeva Ministarstva.

Ujedinjeni narodi su predstavili sveobuhvatni pregled svih aktivnosti relevantnih za digitalnu transformaciju i povezanost, kibernetičku sigurnost, inkluzivnost i jednakost u digitalnom dobu te sigurnost na cestama i urbanu mobilnost.

Ovaj sastanak predstavlja značajan korak u jačanju partnerstva između Ujedinjenih naroda u BiH i Ministarstva komunikacija i prometa BiH, otvarajući put za utjecajne inicijative koje se usklađuju sa prioritetima Ministarstva i Okvirom saradnje Bosne i Hercegovine i UN-a za održivi razvoj te potvrđuju predanost tome da niko ne bude izostavljen.

JULI 2024
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

SEKTORI

KATEGORIJE

Vijesti

 

Posljednje vijesti

Forto održao sastanak sa Konzorcijem Forto održao sastanak sa Konzorcijem
Građanima omogućena upotreba kvalificiranog digitalnog potpisa Građanima omogućena upotreba kvalificiranog digitalnog potpisa
Saopćenje za javnost povodom upita i navoda o valjanosti i zakonitosti izdavanja elektronskog potpisa od strane ovjerioca IDDEEA Saopćenje za javnost povodom upita i navoda o valjanosti i zakonitosti izdavanja elektronskog potpisa od strane ovjerioca IDDEEA
Ministar Forto pozdravio mjere OFAC-a i naložio izjašnjenje Konzorcija Ministar Forto pozdravio mjere OFAC-a i naložio izjašnjenje Konzorcija