Jače partnerstvo Ministarstva i UN-a

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Edin Forto prisustvovao je danas radnom sastanku koji je organizirala rezidentna koordinatorica Ujedinjenih naroda u Bosni i Hercegovini Ingrid Macdonald s timom UN-a u Bosni i Hercegovini.

Fokus sastanka bio je usmjeren na jačanje suradnje i potpore Ministarstvu komunikacija i prometa u ključnim oblastima kako bi se unaprijedila digitalna transformacija i povezanost Bosne i Hercegovine.

Sastanak je obilježilo predstavljanje zajedničkih aktivnosti agencija UN-a, uključujući IOM, ITU, UNECE, UNDP, UNFPA, UNICEF, UNESCO i UN Women, a ministar Forto je naglasio važnost potpore UN-a u ostvarivanju ciljeva Ministarstva.

Ujedinjeni narodi su predstavili sveobuhvatni pregled svih aktivnosti relevantnih za digitalnu transformaciju i povezanost, kibernetičku sigurnost, inkluzivnost i jednakost u digitalnom dobu te sigurnost na cestama i urbanu mobilnost.

Ovaj sastanak predstavlja značajan korak u jačanju partnerstva između Ujedinjenih naroda u BiH i Ministarstva komunikacija i prometa BiH, otvarajući put za utjecajne inicijative koje se usklađuju s prioritetima Ministarstva i Okvirom suradnje Bosne i Hercegovine i UN-a za održivi razvoj te potvrđuju predanost tome da nitko ne bude izostavljen.

TRAVANJ 2024
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

SEKTORI

KATEGORIJE

Vijesti

 

Posljednje vijesti

Forto i Lore: Uz vojnu pokrenuti i civilnu suradnju BiH i Marylanda Forto i Lore: Uz vojnu pokrenuti i civilnu suradnju BiH i Marylanda
Forto i Nishio: Vrijeme je da se umjesto donacija okrenemo fondovima koje koriste razvijene zemlje Forto i Nishio: Vrijeme je da se umjesto donacija okrenemo fondovima koje koriste razvijene zemlje
Ministar Forto u posjetu Obavještajno-sigurnosnoj agenciji BiH Ministar Forto u posjetu Obavještajno-sigurnosnoj agenciji BiH
Dogovorena suradnja s Hrvatskom u digitalnoj transformaciji Dogovorena suradnja s Hrvatskom u digitalnoj transformaciji